Οι 5 βασικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στο σώμα σου

11.07.2022
Οι 5 βασικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στο σώμα σου
Μερικές φορές, το μόνο που θέλουμε είναι να έχουμε μια χαλαρή μέρα και να μην χρειάζεται να κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι. Αλλά η καθιστική ζωή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Στην πραγματικότητα, το να κάθεσαι ή να ξαπλώνεις πολύ είναι πιο επικίνδυνο από ότι φαίνεται. Γι' αυτό καλό είναι να κάνεις μια βόλτα, ακόμα και ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα σου, γιατί πρέπει να γνωρίζεις με ποιο τρόπο η απραξία μπορεί να επιδεινώσει τις υπάρχουσες δερματικές παθήσεις και να προκαλέσει κιρσούς. Ποιες είναι, λοίπον, οι επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στο σώμα σου

Αυξάνει τις πιθανότητες ορμονικής ακμής

Το νούμερο ένα αποτέλεσμα της απραξίας είναι η αύξηση βάρους. Και ένα από τα αποτελέσματα της αύξησης βάρους είναι ότι προκαλεί συγκεκριμένα δερματικά προβλήματα. Στην αρχή, η παχυσαρκία επηρεάζει τους δερματικούς φραγμούς κάνοντας το δέρμα πολύ πιο ξηρό. Επιπλέον, κάνει το άτομο να ιδρώνει περισσότερο, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους και ακμή.

Μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά

Οι μύες και τα οστά είναι ζωντανοί ιστοί που γίνονται πιο δυνατοί όταν ασκούνται. Τα οστά εκείνων που ασκούνται τακτικά τείνουν να είναι πιο δυνατά και πιο πυκνά από εκείνων που δεν το κάνουν. Έτσι, όταν κάποιος κάθεται αδρανής για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, κινδυνεύει να αποδυναμώσει τα οστά του και να θέσει σε κίνδυνο την πυκνότητά τους.

Μπορεί να επιδεινώσει τις υπάρχουσες δερματικές παθήσεις

Εάν έχεις δοκιμάσει κάθε θεραπεία ακμής που μπορείς να σκεφτείς και το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, ήρθε η ώρα να εξετάσεις τη ρίζα του προβλήματος. Το Acne Mechanica προκαλείται από την τριβή και την πίεση στο δέρμα. Αυτό το ξέσπασμα εμφανίζεται όταν το δέρμα εκτίθεται επανειλημμένα σε τριβή ή πίεση, όπως να κάθεσαι σε συγκεκριμένες στάσεις για πολλή ώρα. Δεν είναι απίθανο η ακμή να προκληθεί από έναν ανενεργό τρόπο ζωής στον οποίο κάποιος περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας καθισμένος.

Μπορεί να προκαλέσει κυτταρίτιδα

Σήμερα, οι περισσότεροι υπάλληλοι γραφείου περνούν τον περισσότερο χρόνο τους καθισμένοι, πληκτρολογώντας στους υπολογιστές τους. Αυτός ο ανενεργός τρόπος ζωής μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών. Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι παρατεταμένες περίοδοι καθίσματος μειώνουν τη ροή του αίματος και έχουν ως αποτέλεσμα τις αλλαγές που προκαλούν κυτταρίτιδα.

Μπορεί να προκαλέσει κιρσούς

Καθώς περπατάμε, οι μύες της γάμπας συστέλλονται, κάμπτονται και ασκούν πίεση στα κύρια αιμοφόρα αγγεία στο κάτω πόδι. Είναι σαν κάθε βήμα να έχει μια αντλία, η οποία βοηθά στην κυκλοφορία από τις φλέβες στην καρδιά. Ως εκ τούτου, το να κάθεσαι για παρατεταμένη περίοδο, οδηγεί σε κακή κυκλοφορία, η οποία δημιουργεί κιρσούς.