Τι θα συμβεί στην επιδερμίδα του προσώπου σου αν κάθε μέρα πλένεσαι μόνο με νερό

20.03.2022
Τι θα συμβεί στην επιδερμίδα του προσώπου σου αν κάθε μέρα πλένεσαι μόνο με νερό
Όλες προσπαθούμε να έχουμε ένα λαμπερό δέρμα, αλλά πάνω στην προσπάθεια μπορεί να καταλήξουμε να αγοράζουμε εκατοντάδες προϊόντα περιποίησης. Καθαριστικά, ενυδατικές κρέμες, μάσκες, λάδια, τόσες πολλές εναλλακτικές λύσεις για να φαίνεσαι νέα και φρέσκια. Ωστόσο, απογοητεύεσαι τόσο πολύ όταν μια κρέμα για την οποία είχες τόσες πολλές ελπίδες, δεν έχει το αποτέλεσμα που θα ήθελες. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το νερό από μόνο του μπορεί να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου. Διάβασε παρακάτω τι θα συμβεί στην επιδερμίδα του προσώπου σου αν κάθε μέρα πλένεσαι μόνο με νερό.

Αποκτάς λεία επιδερμίδα

Τα καθαριστικά μπορεί να είναι η αιτία της ξεραμένης επιδερμίδας. Αφαιρούν κυριολεκτικά από το δέρμα σου τα φυσικά του έλαια, ξηραίνοντας το και δημιουργώντας φαγούρα. Εάν παρατηρήσεις ότι το δέρμα σου σε τραβάει ή φαίνεται κοκκινωπό, μπορεί να πρέπει να αφήσεις το καθαριστικό σου στην άκρη για λίγο και να μείνεις μόνο στο νερό.

Βγάζεις λιγότερα σπυράκια

Μπορεί να νομίζεις ότι τα καθαριστικά σε βοηθούν να μειώσεις τη λιπαρότητα στο πρόσωπό σου, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Όταν το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο, παράγεται αυτόματα περισσότερη λιπαρότητα. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα σου βγάζει σπυράκια και οι πόροι σου μεγαλώνουν. Αντίθετα, το κρύο νερό λέγεται ότι μειώνει την παραγωγή σμήγματος ακόμη και τη φλεγμονή.

Το δέρμα σου θα φαίνεται νεότερο

Το κρύο νερό τονώνει το δέρμα σου και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς ζεστό νερό, καθώς μπορεί να βλάψει το δέρμα σου και να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Τα σαπούνια και τα καθαριστικά που είναι γενικά αλκαλικά (pH μεταξύ 9-11), διαβρώνουν το δέρμα σου και οδηγούν στην απώλεια της ελαστικότητας. Στο τέλος, καταλήγεις με ρυτίδες.

Δεν παθαίνεις αλλεργικές αντιδράσεις

Ίσως είναι μια πραγματική πρόκληση να βρεις ένα κατάλληλο καθαριστικό για ευαίσθητο και επιρρεπές σε αλλεργίες δέρμα. Δυστυχώς, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μάθεις αν σου ταιριάζει — δοκίμασέ το στο δέρμα σου. Ορισμένα καθαριστικά μπορούν να προκαλέσουν χημικά εγκαύματα και αλλεργικές αντιδράσεις και μπορεί να μην αναπτύξεις αντίδραση αμέσως καθώς μπορεί αυτό να συμβεί με την πάροδο του χρόνου.

Το δέρμα σου χρειάζεται ένα διάλειμμα

Το μακιγιάζ και άλλα προϊόντα ομορφιάς μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο δέρμα σoυ και να επιδεινώσουν τυχόν υπάρχουσες συνθήκες. Όταν χρησιμοποιείς νερό καθημερινά, αφήνεις το δέρμα σου να κάνει ένα διάλειμμα και να κάνει τη δουλειά του χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια από κρέμες ή ενυδατικά προϊόντα.