Η μέθοδος που θα αποσυμπιέσει τον λαιμό σου σε 3 λεπτά

05.10.2021
Η μέθοδος που θα αποσυμπιέσει τον λαιμό σου σε 3 λεπτά
Αποφόρτισε το σώμα σου και νιώσε καλύτερα άμεσα

Μήπως ο λαιμός σου μοιάζει να έχει κολλήσει σε καμπύλη; Πρόκειται για ένα κοινό φαινόμενο, και οι πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι σίγουρα ένας σημαντικός παράγοντας. Αλλά το μόνο που χρειάζεται για να καταπολεμήσεις αυτήν την ένταση είναι μια εύκολη άσκηση για να αποσυμπιέσεις το λαιμό σου.

Διάβασε αυτό αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς

Η απάντηση σου σε αυτό το πρόβλημα είναι η εξής μέθοδος που χρειάζεται μόνο 3 λεπτά από τη μέρα σου: Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα αφρώδες ρολό ή μια πετσέτα για να βάλεις πίσω από το κεφάλι σου και είσαι έτοιμη. "Η αποφόρτιση της σπονδυλικής μας στήλης παραβλέπεται αλλά αποτελεί καθημερινή ανάγκη", λέει η φυσικοθεραπεύτρια Karen Joubert. "Η χρήση κινητών τηλεφώνων την έχει κάνει απαραίτητη προσθήκη στην καθημερινότητά μας".

Χρησιμοποίησε ένα ρολό αφρού ή μια μικρή πετσέτα χεριών και δίπλωσε την. Τοποθετήστε το κάτω από τη βάση του κεφαλιού σου - όχι κάτω από το λαιμό. Λύγισε επίσης τα γόνατα. Η πίεση της βαρύτητας στο λαιμό σου πάνω από έναν κύλινδρο αφρού βοηθάει να αποσυμπιέσεις όλη αυτή την κλίση προς τα εμπρός. Η Sue Hitzmann, νευρομυϊκή θεραπεύτρια και δημιουργός της Melt Method, λέει ότι είναι βασικό να διατηρήσεις την πίεση σταθερή στη βάση του κρανίου σου, κάτι που μπορείς να κάνεις κοιτώντας ψηλά στο ταβάνι. Για να πιάσεις όλες τις πλευρές του λαιμού σου, γύρισε αργά το κεφάλι σου δεξιά και αριστερά καθώς κρατάς το ρολό αφρού ή την πετσέτα στη θέση τους.

Πονοκέφαλος και ημικρανία: Ποιες ειναι οι διαφορές τους;

"Κάνε αυτό για δύο έως τρία λεπτά κάθε φορά", λέει η Joubert. "Επικεντρώσου στην αναπνοή από το διάφραγμα - μέτρησε έως το τρία καθώς το στομάχι σου επεκτείνεται και μέτρα έως το πέντε". Κάνε αυτήν την άσκηση το πρωί και αμέσως πριν τον ύπνο για να αποκομίσεις στο μέγιστο τα οφέλη.

Δες το βίντεο: