Τι σημαίνει το σημείο στο οποίο έβγαλες σπυράκι

24.06.2020
Τι σημαίνει το σημείο στο οποίο έβγαλες σπυράκι
Τι μπορεί να μαρτυράει και πώς να το αντιμετωπίσεις

Όλες μας τυχαίνει να βγάζουμε σπυράκια σε διάφορα σημεία του προσώπου μας για διάφορους λόγους, είτε επειδή περιμένουμε την περίοδο μας είτε επειδή ήρθαμε σε επαφή με ένα βρώμικο αντικείμενο.

Δες και αυτό: Κιτρινίζουν τα δόντια σου; 5 τρόποι για να... γλιτώσεις!

Παρ'όλα αυτά, το σημείο όπου εμφανίζονται τα σπυράκια είναι άμεσα συνδεδεμένο με την υγεία σου. Με άλλα λόγια, το που ακριβώς βγαίνει το σπυράκι δεν είναι τόσο τυχαίο όσο νομίζεις. Δες παρακάτω το τι σημαίνει το σημείο όπου έβγαλες το τελευταίο σπυράκι:

Γύρω από το στόμα
Υπεύθυνη σε αυτήν την περίπτωση θεωρείται συνήθως η κακή διατροφή, αφού το σημείο αυτό συνδέεται με τα όργανα όπως το έντερο και το συκώτι. Κατανάλωσε πιο υγιεινές τροφές και περιόρισε τα επεξεργασμένα τρόφιμα για να το αντμετωπίσεις.

Πηγούνι
Πολλές φορές, για το σπυράκι στο πηγούνι φταίνε τα επίπεδα ορμονών και το στρες. Επισκέψου έναν ενδικρονολόγο και ερεύνησε το τι μπορεί να οφείλεται για το άγχος που αισθάνεσαι και το πώς μπορείς να το μειώσεις.

Μέτωπο
Τα σπυράκια στο μέτωπο έχουν συνήθως να κάνουν με την πέψη και το γαστρεντερικό σύστημα. Για να τα αντιμετωπίσεις, περιόρισε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών και πιες μεγάλη ποσότητα νερού μέσα στη μέρα.

Αυτό το είδες; Κοιμάσαι καλά; Κάνε το τεστ για να μάθεις

Μύτη
Το σημείο αυτό πολλές φορές σχετίζεται με την καρδιά, οπότε είναι πολύ πιθανό για το σπυράκι που έβγαλες στη μύτη σου να είναι λόγω του στρες. Πάρε το χρόνο σου να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς επαρκώς.

Δεξί μάγουλο
Το σπυράκι στο δεξί μάγουλο έχει να κάνει με τους πνεύμονες. Κάνε yoga ή και διαλογισμό για να συγκεντρωθείς περισσότερο στην αναπνοή σου.

Αριστερό μάγουλο
Το σημείο αυτό επηρεάζεται από το συκώτι και την ενυδάτωση του οργανισμού. Για να το αντιμετωπίσεις, κατανάλωσε τροφές όπως φρούτα και λαχανικά και πιες μεγάλη ποσότητα νερού μέσα στη μέρα.