Οι τρόποι να παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις

30.12.2020
Οι τρόποι να παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις
Η στρατηγική για να είσαι σίγουρη ότι κάνεις σωστές επιλογές

Όταν λέμε πως θέλουμε να πάρουμε μια απόφαση σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα, οι φράσεις “Άκουσε το ένστικτό σου”, “Ψάξτο” και “Γράψε μία λίστα με τα υπέρ και τα κατά” είναι μόνο μερικές από τις συμβουλές που ακούμε.

Δες και αυτό: Τα κοινά χαρακτηριστικά των ενοχικών ανθρώπων

Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν μερικοί πιο σίγουροι τρόποι να βεβαιωθείς πως έχεις πάρει την πιο σωστή απόφαση, και θα τους βρεις παρακάτω:

Λάβε υπόψη τις φαινομενικά ςτυχαίες σκέψεις σου

Αν έχεις παρατηρήσει ότι μια σκέψη περνάει από το μυαλό σε άσχετη χρονική στιγμή επαναλαμβανόμενα, είναι καλύερο να μην αγνοήσεις αυτήν τη σκέψη, γιατί μπορεί εν τέλει να σε οδηγήσει στη σωστή επιλογή.

Πάρε αποφάσεις με θετική διάθεση
Το να πάρεις μία σημαντική απόφαση κάτω από συνθήκες στρες, θυμού, ή στεναχώριας δεν θα σου φέρει θετικά αποτελέσματα. Απόφυγε να πάρεις βιαστικά σημαντικές αποφάσεις επειδή είχες μια άσχημη μέρα. Κάνε τα πλάνα σου με αισιοδοξία και ενέργεια.

Πάρε το χρόνο σου
Η αδιάκοπη σκέψη πάνω σε ένα θέμα μπορεί να σου προκαλέσει επιπλέον άγχος και να σε δυσκολέψει να σκεφτείς καθαρά. Δώσε στο μυαλό σου το χρόνο να ξεκουραστεί και να αποστασιοποιηθεί από το πρόβλημα και ίσως δεις τη λύση να έρχεται ξαφνικά.

Αυτό το είδες; Το άγχος σε κάνει να τρως περισσότερο; 5 εύκολοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτή την επιθυμία

Οραματίσου
Αφίερωσε λίγο χρόνο στο να οραματιστείς τον εαυτό σου να βιώνει μία αλλαγή, όσο καλύτερα μπορείς. Αν παρατηρήσεις πως αισθάνεσαι ενθουσιασμένη κατά τη διάρκεια αυτών των σκέψεων, τότε κατά πάσα πιθανότητα, αυτή η επιλογή θα σε οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη, εάν αισθάνεσαι φόβο, απόγνωση, ίσως να είναι καλύτερα να επιλέξεις κάτι διαφορετικό.

Κάνε υπομονή
Αν πάρεις μια σημαντική απόφαση δρώντας υπό την πίεση του χρόνου, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να προσθέσεις άγχος. Αντί να βιαστείς, επικεντρώσου στο τι μπορείς να κάνεις τώρα για να φτάσεις στον τελικό προορισμό σου.