Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου για το 2021 και μάθε πώς να οργανώνεις τα οικονομικά σου καλύτερα

31.12.2020
Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου για το 2021 και μάθε πώς να οργανώνεις τα οικονομικά σου καλύτερα
Οι κινήσεις-ματ που αξίζει να γνωρίζεις

Η σωστή οικονομική διαχείριση είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που μπορούμε να πάρουμε για το μέλλον μας. Αν, μάλιστα, είσαι άνω των 25, η καλή οικονομική οργάνωση θα μπορούσε να είναι ο στόχος σου για το νέο έτος.

Δες και αυτό: Τα ηλεκτρονικά ψώνια των Ελλήνων στο eBay για το 2020

Η Elisabeth Kozack, vice president στον τομέα Product Innovation & Customer Experience στο Marcus by Goldman Sachs, μοιράζεται μερικά tips για το πώς να οργανωθούμε στα οικονομικά μας:

Οργάνωσε το budget σου
“Μην περιμένεις να προκύψει ένα απρόβλεπτο έξοδο για να δεις ξεκάθαρα τα οικονομικά σου. Μελέτησε το budget σου και προγραμμάτισε μελλοντικά έξοδα, όπως μεγάλες αγορές ή επενδύσεις”, λέει η Kozack. Μπορείς να αξιοποιήσεις μία εφαρμογή οργάνωσης των οικονομικών στο κινητό σου.

Βρες μία πηγή εσόδων έκτακτης ανάγκης

Το να έχεις στην άκρη ένα ποσό, άσχετο από το τρέχον του μήνα, θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ασφαλής, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι απρόβλεπτο, όπως ιατρικά έξοδα μέχρι απόλυση. Κάθε μήνα, κατάθεσε ένα μικρό χρηματικό ποσό σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό, για να έχεις μία πηγή εσόδων έκτακτης ανάγκης.

Αυτό το είδες; 5 τρόποι να μαθαίνεις τις καθημερινές ειδήσεις χωρίς να σου προκαλούν απόγνωση

Φτιάξε ένα ετήσιο, πενταετές και δεκαετές οικονομικό πλάνο

“Το να σκεφτείς από τώρα τους οικονομικούς σου στόχους σε δέκα χρόνια από τώρα, μπορεί να φαίνεται τρομακτικό. Παρ'όλα αυτά, είναι κάτι που είναι εξίσου σημαντικό με το να θέσεις βραχυπρόθεσμους στόχους”, συμβουλεύει η Kozack. Γράψε τους στόχους σου σε ένα χαρτί, και αυτό θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις την πορεία σου προς αυτή την κατεύθυνση.