Οι καλύτεροι τρόποι να "κλείνεις" τις μέρες σου

24.11.2020
Οι καλύτεροι τρόποι να "κλείνεις" τις μέρες σου
Οι μικρές κινήσεις με μεγάλο αντίκτυπο που μπορείς να εφαρμόσεις από σήμερα

Το χρονικό διάστημα που περνάμε μετά τη δουλειά και μέχρι να κοιμηθούμε ενδείκνυται για να αφοσιωθούμε στον εαυτό μας και στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μακροπρόθεσμα μάλιστα, οι συνήθειες μας μέσα σε αυτό το διάστημα μπορούν να μας επηρεάσουν ψυχολογικά - είτε αρνητικά, είτε θετικά.

Υπάρχει μια επιστημονικά αποδεδειγμένη ρουτίνα την οποία μπορείς να υιοθετήσεις για να έχεις οφεληθείς σε τομείς όπως η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σου και η γενικότερη υγεία σου. Δες παρακάτω ποια είναι αυτή:

Δες και αυτό: Αγαπάς ή μισείς το Φθινόπωρο; Η απάντησή σου μαρτυρά πολλά για τον χαρακτήρα σου

Απομακρύνσου από οποιαδήποτε οθόνη μισή ώρα πριν κοιμηθείς
Το "μπλε φως" που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, η οποία είναι η ορμόνη που προετοιμάζει τον οργανισμό μας για τον ύπνο.

Πιες νωρίς τον τελευταίο καφέ της ημέρας
Ωφέλιμο θα είναι να περιορίσεις την ποσότητα καφέ που καταναλώνεις καθημερινά σε 2-3 κούπες και να φροντίσεις να πίνεις την τελευταία κούπα της ημέρας μέχρι το μεσημέρι, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται ο ύπνος σου. Εκτός αυτού, οι μεγάλες ποσότητες καφεϊνης μπορούν να προκαλέσουν μεταξύ άλλων ημικρανίες και στομαχικές διαταραχές.

Αυτό το είδες; Γιατί ξυπνάω με πονοκέφαλο και πώς να το αντιμετωπίσω

Μείνε μακριά από το αλκοόλ
Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να είναι ο ιδανικός τρόπος να τελειώσεις μια μεγάλη και δύσκολη μέρα, αλλά είναι καλύτερο να το αποφεύγεις σε καθημερινή βάση, καθώς η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με διάφορα προβλήματα υγείας. Αν'αυτού, δώσε έμφαση στην ενυδάτωση και τη σωστή θρέψη του οργανισμού σου πίνοντας νερό και καταναλώνοντας τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα νερού όπως η μελιτζάνα, οι πιπεριές, το σπανάκι, τα καρότα και τα φασολάκια.

Μην το παρακάνεις με το βραδινό σου
Αν φας το μεσημεριανό σου έξω (ή πάρεις delivery), κράησε το ένα τρίτο της μερίδας σου για το σπίτι.