Χριστούγεννα 2020: Ακόμη κι αν δεν το έχει στο πρόγραμμα, κανόνισε να στολίσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - Υπάρχει λόγος

20.11.2020
Χριστούγεννα 2020: Ακόμη κι αν δεν το έχει στο πρόγραμμα, κανόνισε να στολίσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - Υπάρχει λόγος
Παράξενες οι γιορτές που πλησιάζουν φέτος. Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος Νοέμβρη και ούτε μιά επίσημη αντίστροφη μέτρηση δεν έχουμε δει. Οι γιορτινές διαφημίσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Όλα ρευστά και εμείς όλοι μέσα στα σπίτια μας μην μπορώντας να κάνουμε σχέδια παρά μόνο για μια μέρα τη φορά.

Από την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους τα φωτάκια και οι αγιοβασίληδες σε διάφορες γειτονιές σε όλη την Ελλάδα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στα social media.

Στολίζει ο κόσμος σιγά σιγά, κόντρα στον φόβο της πανδημίας, κόντρα στο lockdown και την ανασφάλεια. Και πολύ καλά κάνει. Το λένε και οι ειδικοί.

Εάν η οικογένεια σου στόλιζε, παραδοσιακά, το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μόλις έμπαινε ο Νοέμβριος, μάλλον ήσουν από τις τυχερές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διακόσμηση των Χριστουγέννων μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένη, για αυτό ίσως να θελήσεις να φέρεις λίγο πιο γρήγορα από την αποθήκη όλες τις κούτες με τα στολίδια και τους Άγιους Βασίληδες.

Διάβασε και αυτό: Χριστούγεννα 2020: Το γιορτινό βίντεο της Disney θα σε κάνει κομμάτια - Αλλά αξίζει να το δεις

«Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και πίεση, οι άνθρωποι θέλουν να συνδεθούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί φέρνουν στο νου τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας», δήλωσε ο ψυχολόγος Steve McKeown στο Unilad. «Τα στολίδια είναι απλά μια στήριγμα ή ένα μονοπάτι για αυτά τα μαγικά συναισθήματα του παλιού παιδικού μας ενθουσιασμού, οπότε η τοποθέτηση αυτών των χριστουγεννιάτικων στολιδιών επεκτείνει από νωρίς τον ενθουσιασμό». Αυτό πράγματι φαίνεται αρκετά λογικό.

Η ψυχοθεραπεύτρια Amy Molin συμφώνησε, εξηγώντας ότι οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί μπορούν να πάνε πίσω το μυαλό σου. «Η νοσταλγία βοηθά τους ανθρώπους να συνδεθούν με το προσωπικό τους παρελθόν και τους βοηθά να κατανοήσουν την ταυτότητά τους. Για πολλούς, η τοποθέτηση των χριστουγεννιάτικων στολιδιών από νωρίς, είναι ένας τρόπος για να επανασυνδεθούν με την παιδική τους ηλικία». Λέει επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει εκείνους που έχασαν κάποιον να αισθάνονται πιο κοντά στο αγαπημένο τους πρόσωπο, προσθέτοντας ότι «η διακόσμηση από νωρίς μπορεί να τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με αυτό το άτομο».

Ξεκίνα να στολίζεις λοιπόν. Το "νωρίς" είναι πολύ σχετικό! Ειδικά φέτος, το έχουμε όλοι περισσότερο ανάγκη από ποτέ!