Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ματιών σου για την προσωπικότητα σου

07.10.2020
Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ματιών σου για την προσωπικότητα σου
Περίπου το 79% των ανθρώπων στον κόσμo έχουν καστανά μάτια, το 8% -10% του πληθυσμού έχουν μπλε μάτια, το 5% έχουν μελί μάτια και μόλις το 2% των ανθρώπων έχουν πράσινα μάτια. Και εκτός από αυτά τα στατιστικά στοιχεία, οι ερευνητές στην προσπάθεια τους να βρουν χαρακτηριστικά των προσωπικοτήτων ανάλογα με το κάθε χρώμα των ματιών, ανακάλυψαν κάποια κοινά μοτίβα. Ας δούμε λοιπόν ποια χαρακτηριστικά έχουν οι άνθρωποι ανάλογα με το χρώμα των ματιών τους, σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Obrero στη Σουηδία

Οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μάτια είναι πιο ανθεκτικές στον πόνο από τις γυναίκες με τα σκούρα μάτια

Μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες με πράσινα ή μπλε μάτια μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πόνο και το άγχος καλύτερα από τις γυναίκες με καστανά και μελί μάτια. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, η πρώτη ομάδα με ανοιχτόχρωμα μάτια φάνηκε να έχει λιγότερο πόνο.

Επιπλέον, βίωσαν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη μετά τη γέννα. Η ομάδα με τα σκούρα μάτια είχε περισσότερες αρνητικές σκέψεις.

Τα άτομα με καστανά μάτια θεωρούνται αξιόπιστα

Υπήρξε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.016 γυναίκες από την ηλικιακή ομάδα των 16 έως 35 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες συσχετίζουν συχνά το χρώμα των ματιών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με καστανά μάτια θεωρούνται ευφυή και ευγενικά. Επιπλέον, οι άνθρωποι τείνουν να τους εμπιστεύονται περισσότερο.

Τα άτομα με πράσινα μάτια θεωρούνται δημιουργικά και ύπουλα

Το 29% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι θεωρούν τα πράσινα μάτια τα πιο ελκυστικά. Επιπλέον, αυτό το χρώμα απεικονίζει τη δημιουργικότητα και ένα είδος παραπλανητικότητας. Παλιά, τέτοια μάτια θεωρούνταν διαβολικά σε ορισμένες περιοχές. Αλλά αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή είναι πολύ σπάνια.

Οι γυναίκες με μαύρα μάτια μπορεί να είναι λιγότερο κοινωνικές και χωρίς αυτοπεποίθηση

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 65,38% των γυναικών με μαύρα μάτια δεν ήταν καθόλου κοινωνικές. Επίσης, μπορεί να έχουν λιγότερη αυτοπεποίθηση και φιλοδοξίες σε σύγκριση με τους άνδρες με τα ίδια μάτια. Οι άνδρες συμμετέχοντες λέγεται ότι έχουν πιο δυναμικό χαρακτήρα. Μπορούν να είναι ελκυστικοί, παρορμητικοί και συχνά αναζητούν επικίνδυνες περιπέτειες.

Οι άνθρωποι με μπλε μάτια μπορεί να απολαμβάνουν περισσότερο να δοκιμάζουν νέα πράγματα

Μία ακόμη έρευνα έδειξε ότι τα άτομα με μπλε μάτια θεωρούνται εκφραστικά, στοργικά και με αυτοπεποίθηση. Απολαμβάνουν επίσης να δοκιμάζουν νέα πράγματα, να κάνουν νέους φίλους, να εμπλέκονται σε περιπέτειες και να συμμετέχουν σε healthy δραστηριότητες.

Τα άτομα με μελί μάτια αποδίδουν καλά υπό πίεση

Το 50,7% των ατόμων της έρευνας που είχαν μελί μάτια είχαν καλή απόδοση υπό πίεση και στρες. Ήταν επίσης πιο παθιασμένοι με τις δουλειές τους. Επίσης, τόσο τα μελί όσο και τα πράσινα μάτια θεωρήθηκαν τα πιο ελκυστικά στους άνδρες από τις γυναίκες, παρά το στερεότυπο που επικρατεί για τα μπλε μάτια.

Τα άτομα με πράσινα μάτια είναι πιο αισιόδοξα για το μέλλον τους.

Τα πράσινα μάτια κυριαρχούσαν σε κατηγορίες όπως ο καθορισμός στόχων, η αισιοδοξία για το μέλλον και το πάθος για τις δουλειές τους, όπως και στα άτομα με τα μελί.

Επίσης, αυτοί οι άνθρωποι θέτουν στόχους ζωής πιο συχνά (65,9%) και κάνουν δωρεές που θεωρούν σημαντικές (48%).

Τα άτομα με καστανά μάτια προτιμούν να ζουν τη ζωή στο έπακρο.

Το 36,5% των ατόμων με καστανά μάτια, τα οποία συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι ζουν τη ζωή στο έπακρο. Αυτή η ομάδα ανθρώπων διατήρησε την επαφή των ματιών πιο εύκολα (μετά από τα άτομα με πράσινα μάτια), κάτι που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο στο χώρο εργασίας.