Ο επιστημονικός λόγος για τον οποίο πρέπει να έχεις φρέσκα λουλούδια στο χώρο σου

15.06.2020
Ο επιστημονικός λόγος για τον οποίο πρέπει να έχεις φρέσκα λουλούδια στο χώρο σου
Η επιστήμη ισχυρίζεται ότι τα οφέλη της διακόσμησης με φρέσκα λουλούδια είναι σημαντικά

Τα λουλούδια είχαν ανέκαθεν ένα σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση του σπιτιού, αποτελούσαν ένα όμορφο δώρο για να κάνει κανείς στους αγαπημένους του ανθρώπους, αλλά και συνόδευε τις όμορφες στιγμές στις ζωές τους. Εκτός όμως από αυτά, τα λουλούδια παίζουν έναν πραγματικά σημαντικό ρόλο, και την εξήγηση έρχεται να δώσει για ακόμη μια φορά η επιστήμη.

Δες και αυτό: Πώς να γίνουμε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με την επιστήμη

Η Αμερικανική Κοινότητα Επιστήμης της Κηπουρικής πραγματοποίησε μια έρευνα, για την οποία μελέτησαν την επίδραση των φυτών σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση αλλά και τα επίπεδα επίδρασης που είχαν τα λουλούδια σε θεραπευτικό πλαίσιο. Για τους σκοπούς της μελέτης, 90 ασθενείς χωρίστηκαν σε δωμάτια, και με φυτά αλλά και χωρίς. Εν τέλει, η μελέτη απέδειξε ότι οι ασθενείς που είχαν λουλούδια στο δωμάτιο τους, είχαν χαμηλότερη πίεση και παλμούς και λιγότερο άγχος, κούραση και πόνους.

Αυτό το είδες; Γιατί το απόγευμα είναι η χειρότερη ώρα για να πάρεις σημαντικές αποφάσεις

Μία άλλη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια σε δωμάτιο με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, είχε ως αποτέλεσμα να χαλαρώσουν και να περιορίσουν το άγχος που ένιωθαν.