6 ψυχολογικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να φαίνεται πιο ελκυστικός από κάποιον άλλον

11.06.2020
6 ψυχολογικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να φαίνεται πιο ελκυστικός από κάποιον άλλον
Τείνουμε να πιστεύουμε ότι η ομορφιά βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο. Ωστόσο, όπως δείχνει μια μελέτη, αυτό δεν είναι απαραίτητα και αλήθεια. Στην πραγματικότητα, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Πράγματι, τα κριτήρια για τους ελκυστικούς ανθρώπους γενικώς μπορεί να φαίνονται απόλυτα, ωστόσο, οι προσωπικές μας προτιμήσεις διαδραματίζουν επίσης πολύ μεγάλο ρόλο. Παρακάτω μπορείς να ανακαλύψεις ποια χαρακτηριστικά των ανθρώπων θεωρούμε πιο ελκυστικά χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε.

Συμμετρία προσώπου

Οι ερευνητές της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο National Library of Medicine, επιβεβαίωσαν ότι θεωρούμε τα συμμετρικά πρόσωπα ως πιο ελκυστικά σε σχέση με εκείνα με τη λιγότερη συμμετρία, επειδή οι οπτικοί υποδοχείς μας μπορούν να τα επεξεργαστούν πολύ πιο εύκολα. Ένας άλλος λόγος είναι ότι συνδέουμε βιολογικά τα συμμετρικά πρόσωπα με τα καλά γονίδια.

Κλασική εμφάνιση

Όπως διαπιστώνει μια μελέτη, προτιμάμε μια εμφάνιση που μας φαίνεται πιο κλασική. Και αυτό μπορεί να έχει διαφορετικές εξηγήσεις: είτε επειδή τη συνδέουμε με βιολογικά πλεονεκτήματα όπως τα καλά γονίδια, είτε ο εγκέφαλός μας, προτιμά απλώς πιο κλασικά πρόσωπα.

Διατροφή

Υπάρχει μια μελέτη που δείχνει ότι οι προτιμήσεις των τροφίμων μπορούν πραγματικά να κάνουν έναν άνδρα πιο ελκυστικό για μια γυναίκα. Η μυρωδιά των ανδρών που έφαγαν πρόσφατα φρούτα και λαχανικά θεωρήθηκε πολύ προτιμότερη από τους άνδρες που έτρωγαν κυρίως τρόφιμα όπως ψωμί και ζυμαρικά.

Φωνή

Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες συνδέουν τις χαμηλότερες φωνές των ανδρών με την ωριμότητα, θεωρώντας τους έτσι πιο ελκυστικούς.

Μυρωδιά

Το άρωμα μιας γυναίκας μπορεί πραγματικά να επηρεάσει το πόσο ελκυστική φαίνεται στους άντρες. Αυτό ισχύει όμως για μια συγκεκριμένη μυρωδιά: αυτή που βασίζεται στις αναπαραγωγικές ορμόνες των γυναικών. Όπως δείχνει η έρευνα, οι γυναίκες είναι πολύ πιο ελκυστικές για τους άνδρες κατά το στάδιο της ωορρηξίας, επειδή το επίπεδο των ορμονών εκείνη τη στιγμή είναι υψηλότερο στο μέσο του κύκλου, υποδεικνύοντας τη γονιμότητά τους.

Γεύση

Όταν φιλιόμαστε, ανταλλάσσουμε πολλά βακτήρια και αυτό, όπως δείχνουν οι μελέτες, έχει και κάποιο πρακτικό νόημα. Μας βοηθά να μάθουμε αν ταιριάζουμε με αυτό το συγκεκριμένο άτομο. Έτσι, η γεύση που έχει ένα άτομο μπορεί πραγματικά να τον κάνει λιγότερο ή περισσότερο ελκυστικό για τον άλλο.