Τρίτη και 13: Ιδού γιατί θεωρείται γρουσούζικη μέρα

13.04.2021
Τρίτη και 13: Ιδού γιατί θεωρείται γρουσούζικη μέρα
Ανήκεις κι εσύ σε αυτούς που μέρες σαν τη σημερινή "τρέμουν" και τη σκιά τους; Γνωρίζεις, τουλάχιστον, το γιατί;

Μπορεί με τα χρόνια να έχουμε "υιοθετήσει" και το άγχος της ξενόφερτης Παρασκευής και 13, όμως στη χώρα μας, η μέρα που "τρέμαμε" ανέκαθεν ήταν η 13η του μήνα που έπεφτε Τρίτη. Γιατί όμως;

Το αν και πόσο επηρεάζεται κανείς από δεισιδαιμονίες τέτοιου είδους είναι τελείως προσωπική υπόθεση ωστόσο, ανατρέχοντας στα χρόνια βρίσκουμε τις ρίζες αυτής της "αγωνίας" αρχικά στα... πολύυυυ παλιά χρόνια και θα το "πάρουμε" αντίστροφα.

Διάβασε επίσης: Παρασκευή και 13! Γιατί οι προληπτικοί τρέμουν αυτή τη μέρα;!

Οι Έλληνες έδειχναν ανέκαθεν μια "αδυναμία" στον αριθμό 12, ως τον πιο ολοκληρωμένο από όλες τις πλευρές. Σκέψου το: 12 οι Θεοί του Ολύμπου, 12 οι μήνες του χρόνου, 12 οι ώρες της ημέρας, 12 οι ώρες της νύχτας, 12 οι άθλοι του Ηρακλή, 12 τα ζώδια, 12 οι μαθητές του Ιησού, 12 τα Ευαγγέλια... Το νούμερο 13 τους "χαλούσε" την ισορροπία! Δεν το συμπαθούσαν!

Δεν θεωρήθηκε, λοιπόν, τυχαίο το ότι οι Σταυροφόροι της 4ης Σταυροφορίας κατέκητσαν την Πόλη την Τρίτη 13 Απριλίου 1204, ούτε όταν αυτή αλώθηκε από τους Τούρκους, ημέρα Τρίτη πάλι. 29 Μαΐου 1453 ήταν εκείνη η ημερομηνία, βέβαια, όμως αν προσθέσει κανείς τα ψηφία της χρονολογίας, θα εκπλαγεί! 1 4 5 3=13!!

Σημειώνουμε επίσης ότι στο 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης διαβάζουμε για την έλευση του Αντίχριστου ενώ και ο Φίλιππος της Μακεδονίας πέθανε αμέσως μόλις ύψωσε το άγαλμά του δίπλα σε εκείνα των 12 Θεών του Ολύμπου. Δεν υπήρχε χώρος για τον 13ο θεό!

Αυτό το διάβασες; 13 διάσημοι που γεννήθηκαν Παρασκευή και 13! [photos]

Η Τρίτη από μόνη της έχει κάτι το... αρνητικό, καθώς προέρχεται από τον αριθμό "τρία" που κατά την ελληνική θυμοσοφία ενέχει κάτι το "γρουσούζικο" έτσι κι αλλιώς.

Εκφράσεις όπως: "Τρίτωσε το κακό", "τρίτη και φαρμακερή", "Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε", "Τα τρία κακά της μοίρας μας" κ.ο.κ. μας είναι σίγουρα πολύ οικείες.

Αν προσθέσουμε σε αυτά τα στοιχεία και το γεγονός ότι κυρίαρχος πλανήτης της Τρίτης θεωρείται ο Άρης, ο θεός του πολέμου, τότε το "παζλ" συμπληρώνεται!

Εσύ, τελικά, πόσο προληπτική είσαι; Κάνε το τεστ κλικάρωντας στον σύνδεσμο και μάθε...