Ένα λεπτό αρκεί για να μεταμορφωθείς στον καλύτερο εαυτό σου!

29.08.2018
Ένα λεπτό αρκεί για να μεταμορφωθείς στον καλύτερο εαυτό σου!
Σε όποιο σημείο κι αν είσαι στην προσωπική σου πορεία, υπάρχουν 4 πράγματα που μπορείς να θυμηθείς και μέσα σε ένα μόλις λεπτό, να αλλάξεις "πρόσωπο"!

Ίσως μέχρι τώρα να έχεις δουλέψει πολύ για να βελτιώσεις τη ζωή και τον εαυτό σου. Ίσως να έχεις ένα νέο χόμπι, να τρέφεσαι υγιεινά, να νοιάζεσαι για το περιβάλλον και τους γύρω σου και να ελέγχεις το συνάισθημά σου. Πολλές φορές όμως έρχεται μια κουβέντα, ένα γεγονός ή ένας άνθρωπος που πολύ εύκολα θα σε βγάλει από αυτή την αίσθηση ασφάλειας και προόδου.

Τι κάνεις τότε; Σε καταστάσεις έκτακτης... ανάγκης, υπάρχουν 4 πράγματα που μπορείς να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου να κάνει, για να γίνεις και πάλι, η καλύτερη δυνατή εκδοχή σου!

#1 Κάνε μία καλή πράξη

Είναι εκείνο το κάτι μικρό που θα ζεστάνει λίγο την ψυχή σου, είτε μιλάμε για ένα μικρό κέρασμα στον συνάδελφό σου είτε για είτε για ένα χάδι σε ένα αδέσποτο. Κάθε καλή πράξη δημιουργεί θετική διάθεση και αυτός που την εισέπραξε είναι πιθανό να την μεταφέρει και στο δικό του περιβάλλον. Μην το ξεχνάς, κάθε μικρή για σένα πράξη, μπορεί να αλλάξει την ημέρα ή ολόκληρη τη ζωή κάποιου.

#2 Ηρέμησε

Κάνε μία καλή πράξη για τον ίδιο σου τον εαυτό. Αφιέρωσε ένα απόγευμα της εβδομάδας για να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί. Απόλαυσε ένα αφρόλουτρο, κάνε μία μάσκα ή απλά δες επεισόδια της αγαπημένης σου σειράς. Φυσικά η υγιεινή διατροφή, η άσκηση και η βασική φροντίδα της επιδερμίδας σου δεν μετράει σαν "καλή πράξη": είναι κάτι που πρέπει να κάνεις καθημερινά!


#3 Μην βολεύεσαι σε κακές καταστάσεις

Είτε μιλάμε για μία σχέση, μια φιλία ή μια συνεργασία, απόφυγε να βολευτείς σε μια κατάσταση που δυσκολεύει τη ζωή σου. Αναγνώρισε την κατάσταση, κάνε ένα πλάνο "διαφυγής" και οργάνωσε το επόμενό σου βήμα. Αξίζεις καλύτερα!

Διάβασε επίσης: 9 βραδινές συνήθειες που καταστρέφουν τη μέρα σου

#4 Άκουσε κάποιον

Καμιά φορά, όταν όλα μοιάζουν να πάνε στραβά, αυτό που βοηθάει είναι να αφήσεις τα δικά σου στην άκρη και να ακούσεις, για αλλαγή, τα ζητήματα κάποιου άλλου δικού σου ανθρώπου. Όχι μονάχα θα πάρεις απόσταση από το οποιοδήποτε δικό σου θέμα αλλά θα συσφίξεις και τις σχέσεις σου με τους αγαπημένους σου. Καμιά φορά χρειάζεται μονάχα λίγη απόσταση για να δεις πως τα προβλήματά σου δεν είναι καν... πρόβληματα!