Πυρκαγιές στην Αττική: Τι μπορείς να κάνεις σήμερα για τους πληγέντες!

25.07.2018
Πυρκαγιές στην Αττική: Τι μπορείς να κάνεις σήμερα για τους πληγέντες!
Ενώ οι πυροσβέστες πολεμούν ακόμα τις τελευταίες εστίες φωτιάς και το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες δεν έχει ακόμα υπολογιστεί, η αλληλλεγγύη που δείξαμε όλοι χτες είναι απαραίτητο να έχει διάρκεια και σήμερα...

Οι ζοφεροί αριθμοί των νεκρών, των τραυματισμένων και των καμμένων περιουσιών ανεβαίνει ώρα με την ώρα. Κάθε λεπτό που περνάει η λίστα με τους αγνοούμενους κάνει έναν ακόμα γύρο στο διαδίκτυο.

Μέσα σε όλο αυτό το σκοτάδι, ωστόσο, η αλληλλεγγύη που όλοι δείξαμε χτες γέμισε τις αποθήκες με πολύτιμο αίμα, τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Σήμερα ξημέρωσε μία άλλη ημέρα, με διαφορετικές ανάγκες και είναι η ώρα να ανασκουμπωθείς ξανά και να προσφέρεις ο,τι μπορείς για να ανακουφίσεις τον πόνο των αδερφών μας.

Δες παρακάτω τι μπορείς να κάνεις σήμερα:

Δήμος Ραφήνας δεν μπορεί να διαχειριστεί άλλα τρόφιμα, χρειάζεται όμως εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων για καθαρισμό, μηχανικούς, ακόμα και ειδικούς πληροφορικής. Τηλ. Επικοινωνίας: 2294321001, 2106039550

-O Δήμος Μαραθώνα αναφέρει ότι χρειάζεται: Κλινοσκεπάσματα, Ρουχισμό, Πετσέτες, Μάσκες χειρουργικές, Ξυραφάκια, Οδοντόκρεμες, Οδοντόβουρτσες. Τηλ. επικοινωνίας: 2294320537, 2294320512, 2294320552

-H AirBnB ενεργοποίησε το πρόγραμμα Open Homes το οποίο καλεί τους ιδιοκτήτες που έχουν κατοικίες στις κοντινές περιοχές να διαθέσουν τον χώρο τους, χωρίς καμία χρέωση για το διάστημα 24/7/2018 έως 6/8/2018. Αν πληρείς τα κριτήρια δήλωσέ το εδώ.

Δες εδώ 10 καλές ειδήσεις που θα βοηθήσουν το έργο σου σήμερα

-Το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου έκανε δωρεά 100.000 ευρώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ενίσχυση των πληγέντων. Δωρεές στον Ερυθρό Σταυρό μπορούν να γίνουν εδώ.

-Για όσους διαθέτουν αυτοκίνητο, υπάρχει μεγάλη ανάγκη εθελοντών για την μεταφορά και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες. Τηλεφώνησε στο Δημαρχείο Ραφήνας στο 2294321001, 2106039550.

-Υπάρχουν τεράστιες ουρές για αιμοδοσία. Αντί να δώσεις αίμα σήμερα βάλε μια υπενθύμιση στο κινητό σου, να το κάνεις σε 3 μέρες, 1 εβδομάδα ή 1 μήνα από τώρα, προκειμένου να βοηθήσεις όταν η προσφορά θα έχει πέσει και η ζήτηση θα έχει αυξηθεί.

Θυμίσου εδώ πού μπορείς να δώσεις αίμα και πού να προσφέρεις είδη πρώτης ανάγκης

Πού θα βρεις βοήθεια αν έχεις πληγεί:

Δ. Μαραθώνα με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ άνοιξε και φιλοξενεί ήδη πληγέντες στην Έ Κατασκήνωση του Μαραθώνα, στον Άγιο Ανδρέα. Εκεί βρίσκεται η κινητή μονάδα υγείας του Χαμόγελου του Παιδιού «Ιπποκράτης», η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», ώστε να προσφέρει ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη.
Η καταγραφή των στοιχείων των πληγέντων από το Δήμο, για τη φιλοξενία τους στην Ε΄ Κατασκήνωση, γίνεται στα τηλέφωνα 22943-20537 και 22943-20511.

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει από σήμερα δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες ιατρούς της κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, καθώς επίσης και επείγουσα διακομιδή, για περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης.

-Συγκεκριμένα, οι πληγέντες θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν τους εφημερεύοντες ιατρούς της κλινικής για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είτε με την επίδειξη της βεβαίωσης από την Πυροσβεστική, είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου από το Δήμο.

Ευρωκλινική Παίδων ανοίγει το τμήμα επειγόντων περιστατικών σε όλα τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την Αττική. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αναπνευστικά, εμπύρετα, θερμοπληξία κ.α. μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών της κλινικής στη διεύθυνση Αθανασιάδου 7-9, Αμπελόκηποι (Μετρό Αμπελοκήπων). Για πληροφορίες τηλέφωνο 2106416600. Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παιδιά με εγκαύματα.