Σώμα Παραλίας: 5 τρόποι να το πετύχεις, χωρίς γυμναστική ή δίαιτα!

25.07.2018
Σώμα Παραλίας: 5 τρόποι να το πετύχεις, χωρίς γυμναστική ή δίαιτα!
Το μόνο που χρειάζεται να εξασκήσεις είναι η αυτοπεποίθησή σου!

Είτε βρίσκεσαι ήδη σε κάποια παραλία, είτε δεν έχεις ακόμα φτιάξει βαλίτσα, ένα είναι σίγουρο: αναρωτιέσαι αν (εκτός από το πνεύμα) είναι και το σώμα σου έτοιμο για παραλία! Περιμένεις τη μαγική συνταγή που θα επιταχύνει τα αποτελέσματα της διατροφής και της άσκησης- των δύο συστατικών κάθε "beach body", σωστά;

Ελπίζω να μην σε απογοητεύσω όταν σου αποκαλύψω πως αυτό δεν είναι ένα ακόμα άρθρο ταχύρρυθμων μαθημάτων... συρρίκνωσης. Είναι όμως ένα άρθρο που θα σε βοηθήσει να νιώθεις αυτοπεποίθηση για το σώμα που ήδη έχεις και που αδιαμφισβήτητα είναι έτοιμο για όποια παραλία, όποιο νήσι και όποιο μαγιό επιλέξεις!

Άλλωστε... ας είμαστε ειλικρινείς. Μετά από μία δύσκολη χρονιά, γεμάτη δουλειά, γρήγορους ρυθμούς και εκπλήξεις, ποιος έχει το κουράγιο να κάνει δίαιτα; Και, πραγματικά, ποιος κάνει γυμναστική με τόση ζέστη;

Σου υπόσχομαι πως στο τέλος αυτού του άρθρου θα έχεις ήδη αποκτήσει το δικό σου "σώμα παραλίας"! Διάβασε παρακάτω πώς θα το κάνεις, βήμα βήμα:

Βήμα #1 Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Λένε πως η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια! Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και (πίστεψέ με) όσο τέλεια κι αν πιστεύεις πως είναι κάποια γυναίκα, έχει τον ίδιο ακριβώς αριθμό ανασφαλειών με σένα! Δεν μπορείς και δεν πρέπει να γίνεις μια άλλη προκειμένουν να νιώσεις καλά: συμφιλιώσου με το υπέροχο, μοναδικά δικό σου σώμα.

Βήμα #2 Επικεντρώσου στα θετικά

Παραδέξου το... υπάρχουν σημεία στο σώμα σου που αγαπάς, έτσι; Ίσως είναι η κοιλιά σου, το στήθος ή τα μάτια σου, οι γάμπες ή τα γυμνασμένα σου χέρια. Ό,τι κι αν είναι, ανάδειξέ το και σταμάτα να επικεντρώνεσαι σε όσα θεωρείς "αδυναμίες". Σκέψου, ακόμα, πως το σώμα σου, όπως ακριβώς είναι, στηρίζει κάθε μέρα τη ζωή σου, κάθε σου κίνηση, σου επιτρέπεις να φροντίζεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τον εαυτό σου, να εξερευνείς τον κόσμο και να εξελίσσεσαι! Τι άλλο να ζητήσεις;

Βήμα #3 Βάλε φίλτρο στα social media

Δεν χρειάζεται να σου (ξανα)πούμε πως τα social media δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική ζωή. Αν θες να αγαπήσεις τη ζωή σου, τον εαυτό σου και το σώμα σου, κάνε unfollow σε όλους εκείνους που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα με οποιονδήποτε τρόπο! Δεν χρειάζεσαι εκείνη την yoga blogger που μοιάζει να μην έχει κόκκαλα (και τελικά δεν σε βοηθάει να βελτιώσεις τη δική σου πρακτική), ούτε εκείνη την "influencer" που πηγαίνει παντού στον κόσμο (τζάμπα)! Αντιθέτως, γέμισε τη ζωή και το feed σου με θετικούς ανθρώπους και επιρροές που θα σε γεμίσουν ουσιαστική έμπνευση!

Βήμα #4 Πες αντίο στην "τελειότητα"

Κανείς δεν είναι τέλειος και, ακόμα περισσότερο, κανείς δεν είναι τέλειος 24/7! Επίτρεψε στον εαυτό σου να βιώνει και κακές ημέρες, χωρίς να τον κριτικάρεις. Δώσε χρόνο στο αρνητικό σου συναίσθημα και ύστερα θυμίσου όλα τα καλά που έχεις στη ζωή σου και... ανάκαμψε!

Βήμα #5 Fake it till you make it!

Ακόμα κι αν δεν νιώθεις ήδη πιο καλά με το σώμα σου, επίμεινε σε όλα τα παραπάνω βήματα μέχρι να σου βγαίνουν... φυσικά! Δοκίμασέ το για μερικές ημέρες και δες τη διάθεσή σου να αλλάζει μαγικά!