7 πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να λέει με σιγουριά

09.05.2017
Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να τα κάνει δίχως δεύτερη σκέψη! Μάθε ποιά είναι αυτά...

"Ευχαριστώ"

Μάθε να λες ευχαριστώ ακόμη κι αν δεν το πιστεύεις. Πες για παράδειγμα πως κάποιος σου προσφέρει απλόχερα μια φιλοφρόνηση. Ακόμη κι αν θεωρείς πως δε μιλάει ειλικρινά, ευχαρίστησε για τα καλά λόγια.

Η ευγνωμοσύνη είναι απαραίτητο συστατικό της ευτυχίας και τροφή για το μυαλό και το πνεύμα μας. Τα οφέλη της και οι θεραπευτικές της ιδιότητες για την ψυχή ήταν γνωστά απ΄ αρχαιοτάτων χρόνων. Φιλόσοφοι όπως ο Αριστοτέλης δεν ξεχνούν να την εγκωμιάζουν στα έργα τους ενώ ακόμη και σήμερα πρόσφατες επιστημονικές μελέτες και έρευνες πιστοποιούν τα οφέλη και τις θετικές της επιδράσεις στην ψυχή.

Διάβασε περισσότερα: Ευχαριστώ, μάθε να λες τη μαγική λεξούλα

"Όχι"

Μην αισθάνεσαι ποτέ άσχημα όταν αναγκάζεσαι ν΄απορρίψεις έναν άνδρα ή ν΄αρνηθείς χάρη σε φίλο. Δε μπορούμε να λέμε πάντα ΝΑΙ.

Αν η λέξη όχι δεν υπάρχει μέσα στο λεξιλόγιό σου με αποτέλεσμα να αναλαμβάνεις ευθύνες ακόμη και αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτές, έφτασε η ώρα να μάθεις να αρνείσαι. Διάβασε πως θα το κάνεις ακολουθώντας μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βάλεις στην καθημερινότητά σου το ΟΧΙ...

Διάβασε περισσότερα: 6 τρόποι για να μάθεις να λες ΟΧΙ

"Νιώθω και είμαι όμορφη"

Δεν είναι έγκλημα να έχει αυτοπεποίθηση, ίσα-ίσα που επιβάλλεται. Είναι απόλυτα υγιές να σου αρέσει ο εαυτός σου στον καθρέπτη. Εάν αισθάνεσαι όμορφη, δείχνεις όμορφη να το θυμάσαι.

Διάβασε περισσότερα: 7 τρόποι για να νιώθεις σέξι κάθε ημέρα

"Δεν είμαι ευτυχισμένη"

Μπορεί να μην το πιστεύεις αλλά σου αξίζει να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη. Αν για παράδειγμα ο αγαπημένος σου σε υποτιμά ή σου φέρεται άσχημα, αυτό δε σου αξίζει.

ίναι αυτό που απεγνωσμένα ψάχνουμε, αυτό που πασχίζουμε να κατακτήσουμε κι ελπίζουμε να κρατήσουμε για πάντα. Τι εστί όμως ευτυχία και πώς μπορούμε να την κερδίσουμε; Μήπως ήρθε η ώρα να επικεντρωθείς σε όσα πραγματικά αξίζουν; Σου δίνουμε έναν οδηγό παρακάτω.

Διάβασε περισσότερα: 100 τρόποι για να κερδίσεις την ευτυχία!

"Εγώ το έκανα! Δέχομαι το ΜΠΡΑΒΟ"

Όταν εσύ φέρεις την αποκλειστική ευθύνη για κάτι - κακό αλλά και καλό - μάθε να δέχεσαι τις επιπτώσεις αλλά και την επιβράβευση! Δεν είναι μόνο το λάθος ατομική υπόθεση αλλά και η επιτυχία.

Ποια είναι άραγε η συνταγή της επιτυχίας; Υπάρχουν μυστικά ή όλα είναι ζήτημα τύχης; Επτά πετυχημένες γυναίκες μας μιλούν για την επαγγελματική τους πορεία, τα εμπόδια που συνάντησαν στο δρόμο τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τα ξεπέρασαν. Κάθε μια ξεχωρίζει από ένα μικρό «μυστικό» που την οδήγησε στην κορυφή και μας το αποκαλύπτει!

Διάβασε περισσότερα: Τα 7 μυστικά των επιτυχημένων γυναικών (από μέσα)

Χρειάζομαι βοήθεια

Δεν είναι παιδαριώδες, ούτε σε υποτιμά το να ζητήσεις βοήθεια. Χρειάζεται θάρρος αλλά και αυτογνωσία για να φτάσεις στο σημείο να παραδεχτείς πως δε θα τα καταφέρεις μόνη σου.