Κορμί ... θανατηφόρο!

15.05.2003
Στήθος μάρμαρο, ατσάλινοι γλουτοί, μέση δαχτυλίδι... Με λίγα λόγια, προσφέρετε στον εαυτό σας σφιγηλό και όμορφο κορμί!
Στήθος μάρμαρο, ατσάλινοι γλουτοί, μέση δαχτυλίδι... Με λίγα λόγια, προσφέρετε στον εαυτό σας σφιγηλό και όμορφο κορμί!

Για σμιλεμένους γλουτούς Όρθια, με κορμί γυρτό προς τα εμπρός, σταυρωμένα χέρια ή ακουμπώντας το ένα χέρι στον τοίχο, με το πόδι τεντωμένο και το πέλμα "τσαρούχι", κάντε 8 μικρά και σύντομα τεντώματα προς τα πίσω, σηκώνοντας το ένα πόδι προς τα πίσω κι έπειτα ξαναφέρνοντάς το δίπλα στο άλλο. Στη συνέχεια, αλλάξτε πόδι. Το βάρος του σώματος πρέπει να πέφτει στο πόδι που ακουμπάει στο έδαφος. Έτσι, ο τετρακέφαλος αντιστέκεται και σφίγγει.

Για να σφίξετε τους μυς στο πίσω μέρος των μηρών και να γυμνάσετε τους γοφούς Μπρούμυτα, με λυγισμένα χέρια και ίσιο κεφάλι ακουμπισμένο στα χέρια, ενώστε τα δάχτυλα των ποδιών και ανοίξτε τους μηρούς. Σηκώστε τα πόδια όσο το δυνατόν ψηλότερα. Προσοχή: κρατήστε την κοιλιά κολλημένη στο έδαφος και μην κυρτώνετε την πλάτη. Μόνο οι μηροί και οι γλουτοί πρέπει να δουλεύουν. Τονώνοντας τους μυς στο πάνω και πίσω μέρος του μηρού, υποστηρίζετε το γλουτό και γυμνάζετε το γοφό.

Για ίσια πλάτη Η σπονδυλική στήλη πρέπει να είναι μαλακή και το κεφάλι όρθιο. Καθιστή, με τεντωμένα πόδια, χαλαρώστε το κεφάλι και το λαιμό και πλησιάστε όσο το δυνατόν περισσότερο στα γόνατα. Η κίνηση ξεκινάει από τη λεκάνη, προχωράει προς τη μέση και τέλος προς την πλάτη και το κεφάλι. "Ξεδιπλώστε" αργά την πλάτη, σπόνδυλο-σπόνδυλο, και έπειτα σηκώστε το κεφάλι. Τα χέρια ακολουθούν την κίνηση. Στην τελική στάση, με το κεφάλι ίσιο και το σαγόνι σηκωμένο, στηριχτείτε στα τεντωμένα χέρια σας και τεντώστε τη σπονδυλική στήλη στο μάξιμουμ. Έπειτα κάνετε κυκλάκια γύρω από το λαιμό, με το κεφάλι χαλαρωμένο.

Για μέση δαχτυλίδι Όρθια, με ίσιο κορμί, πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων και λυγισμένους αγκώνες, στρίψτε το πάνω μέρος του κορμού δεξιά-αριστερά. Σφίξτε καλά τους γλουτούς και τεντώστε τα πόδια, έτσι ώστε το κάτω μέρος του σώματος να μένει ακίνητο.

Για στητό στήθος Όρθια, με πόδια ανοιγμένα στο άνοιγμα των ώμων, σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι, πιέζοντας δυνατά τις παλάμες σας μεταξύ τους. Μετά από 10 πιέσεις, κατεβάστε τα χέρια μέχρι το ύψος της μέσης και ξανανεβάστε τα.

Για λεπτούς και σφιχτούς μηρούς Αυτές οι δυο ασκήσεις πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν η μια μετά την άλλη.
Για χυτούς μηρούς Όρθια, με χέρια τεντωμένα σε οριζόντια θέση για να διατηρήσετε την ισορροπία σας και πόδια ανοιχτά και λυγισμένα, με τα πέλματα προς τα έξω, το βάρος σας στηριγμένο στο ένα πόδι και τη φτέρνα του άλλου σηκωμένη, ανεβοκατεβείτε μια φορά με τα γόνατα λυγισμένα. Σφίξτε καλά τους γλουτούς και τους μυς της πλάτης για να μην καμπουριάζετε. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι 20 με 50 φορές.

Για λεπτούς μηρούς Όρθια, λυγίστε το ένα πόδι, πιάστε το πέλμα με το χέρι και φέρτε το κοντά στο γλουτό, τραβώντας το προς τα πίσω. Με ίσιο το σώμα, ο μηρός πρέπει να πηγαίνει λίγο προς τα πίσω. Η άσκηση αυτή εξισορροπεί τη μυϊκή ένταση της προηγούμενης.