Τα κριτήρια της επιτυχημένης δίαιτας

13.02.2006
Δεν αρκεί να πείτε "αρχίζω δίαιτα τη Δευτέρα" για να χάσετε κιλά ούτε να την ξεκινήσετε και να την σταματήσετε μετά από μερικές ημέρες. Το κίνητρο, ο σωστός προγραμματισμός και οι ρεαλιστικοί στόχοι αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την απώλεια βάρους. Διαλέξτε μία δίαιτα που θα σας επιτρέψει να χάσετε κιλά αργά και σταθερά, χωρίς να διαταράξετε την ισορροπία του οργανισμού σας.
Δεν αρκεί να πείτε "αρχίζω δίαιτα τη Δευτέρα" για να χάσετε κιλά ούτε να την ξεκινήσετε και να την σταματήσετε μετά από μερικές ημέρες.
Το κίνητρο, ο σωστός προγραμματισμός και οι ρεαλιστικοί στόχοι αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την απώλεια βάρους.

1. Διαλέξτε μία δίαιτα που θα σας επιτρέψει να χάσετε κιλά αργά και σταθερά, χωρίς να διαταράξετε την ισορροπία του οργανισμού σας.
2. Ακολουθήστε πιστά το διαιτολογικό σας πρόγραμμα.
3. Συνδυάστε τη δίαιτα με κάποια φυσική δραστηριότητα (20 με 30 λεπτά, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα).
4. Λάβετε υπόψη σας ότι ο ρυθμός απώλειας βάρους μεταβάλλεται από εβδομάδα σε εβδομάδα.
5. Συνειδητοποιήστε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να χάσετε κιλά.
6. Υπομονή και επιμονή είναι οι λέξεις κλειδιά της προσπάθειας.
7. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας, όταν χάνετε βάρος. Θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας και θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε.
8. Να σκέφτεστε θετικά για τις ευεργετικές επιδράσεις της απώλειας βάρους: η υγεία σας θα βελτιωθεί, θα αλλάξετε διατροφικές συνήθειες, ενώ σε συνδυασμό με την άσκηση θα αποκτήσετε όμορφο σώμα και διαφορετική εικόνα για τον εαυτό σας.
9. Λάβετε υπόψη σας τους παράγοντες που οδήγησαν σε αποτυχία την προηγούμενη προσπάθειά σας για να αποφύγετε τα ίδια λάθη.
10. Βάλτε στοίχημα με τον εαυτό σας. Τσεκάρετε, για παράδειγμα, πόσο δυνατοί χαρακτήρες είστε κάθε φορά που δεν υποκύπτετε σε πειρασμούς!