Ξύπνα μέσα σου το κορίτσι-λάστιχο!

15.10.2008
Γνωρίζεις με σιγουριά τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει η συστηματική άσκηση. Αν γυμνάζεσαι σκέφτεσαι καλύτερα, κοιμάσαι ευκολότερα, έχεις μεγαλύτερη ενέργεια και καλύτερη υγεία. Κανείς δεν αρνείται τα οφέλη της άσκησης. Το πρόβλημα ξεκινά εκεί που πρέπει να σταματήσεις να βλέπεις τα οφέλη και να ξεκινήσεις να ασκείσαι. Υπάρχουν δέκα στρατηγικές που μπορούν να ξυπνήσουν το κορίτσι ? λάστιχο που κρύβεις μέσα σου και να σε μετατρέψουν σε βασίλισσα του γυμναστηρίου.

Γνωρίζεις με σιγουριά τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει η συστηματική άσκηση. Αν γυμνάζεσαι σκέφτεσαι καλύτερα, κοιμάσαι ευκολότερα, έχεις μεγαλύτερη ενέργεια και καλύτερη υγεία. Κανείς δεν αρνείται τα οφέλη της άσκησης. Το πρόβλημα ξεκινά εκεί που πρέπει να σταματήσεις να βλέπεις τα οφέλη και να ξεκινήσεις να ασκείσαι. Υπάρχουν δέκα στρατηγικές που μπορούν να ξυπνήσουν το κορίτσι-λάστιχο που κρύβεις μέσα σου και να σε μετατρέψουν σε βασίλισσα του γυμναστηρίου.

1.Από Δευτέρα γυμναστική: ξεκινώντας την άθληση στην αρχή της εβδομάδας, έχεις περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσεις ένα σωστό πρόγραμμα.

2.Όχι σε δύο συνεχόμενες απουσίες: μπορείς να παραλείψεις μία ημέρα γυμναστικής. Όμως την επόμενη πρέπει να πας στο γυμναστήριο ακόμα και αν γκρεμιστεί το σύμπαν. Η τακτική αυτή θα σου εξασφαλίσει περισσότερες ημέρες άθλησης μέσα στο μήνα.

3.Η άσκηση χαρίζει ενέργεια: αν αισθάνεσαι πολύ κουρασμένη για να τρέχεις στο γυμναστήριο, θυμήσου πως η γυμναστική θα αυξήσει τα αποθέματα ενέργειας που έχεις. Μόλις σε 40 λεπτά θα αποκτήσεις δύναμη και ενεργητικότητα που ούτε φανταζόσουν.

4.Οποιαδήποτε μορφή άσκησης μετράει: αθλήσου έστω και για λίγα λεπτά. Αν έχεις στο μυαλό σου πως θα κάνεις ασκήσεις λίγων μόνο λεπτών, παίρνεις κουράγιο και χωρίς να το καταλάβεις βρίσκεσαι πάνω στο διάδρομο για μία ώρα. Άλλωστε, το πιο δύσκολο είναι να βγεις από την πόρτα του σπιτιού.

5.Δεν χρειάζεται να κάνεις μπάνιο: το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες είναι πως μετά τη γυμναστική θα πρέπει χάσουν πολύτιμη ώρα στο ντους. Ψάξε για μορφές άσκησης που θα σε τονώσουν αλλά δεν θα σε ιδρώσουν. Τέτοιες είναι η γιόγκα το βάδην και το πιλάτες.

6.Επένδυσε σε χρήμα: δώσε κάποια χρήματα παραπάνω για να πας σε ένα καλύτερο γυμναστήριο και όχι στο πιο φτηνό της γειτονιάς. Ακόμα, μπορείς να προσλάβεις έναν προσωπικό προπονητή ή να αγοράσεις ένα mp3 για να έχεις παρέα στο γυμναστήριο. Αν σκεφτείς πόσα χρήματα σπατάλησες, σίγουρα θα πονέσεις όταν δεν θα πατάς το πόδι σου στο γυμναστήριο που πλήρωσες τόσο ακριβά.

7.Μην έχεις υψηλές προσδοκίες: υπάρχουν άτομα που νομίζουν πως δεν αξίζει να αθλείσαι, παρά μόνον για να τρέξεις στον μαραθώνιο. Εντέλει, τα άτομα αυτά δεν ασκούνται ποτέ. Βάζε μικρούς και πραγματοποιήσιμους στόχους, όπως το να τρέχεις 2 χιλιόμετρα, τρεις φορές την εβδομάδα.

8.Μην αυταπατάσαι: το να είσαι γραμμένη σε ένα γυμναστήριο, δεν σημαίνει αυτόματα πως πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Αν ήσουν σε άριστη φόρμα στο γυμνάσιο, δεν σημαίνει πως είσαι και τώρα. Αντιμετώπισε τον καθρέφτη σήμερα κιόλας. Αποδέξου την εμφάνιση και τις συνήθειες που έχεις αυτήν την περίοδο της ζωής σου.

9.Κλέψε χρόνο: αν βρεις ένα μικρό κενό, αξιοποίησε το σε ένα εικοσάλεπτο περίπατο. Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο μέσα στην ημέρα, αρκέσου σε αυτό το εικοσάλεπτο.

10.Αθλήσου για την πνευματική υγεία, όχι τη ματαιοδοξία: η άσκηση θα πρέπει να σε κάνει πιο χαρούμενη, ήρεμη και με μεγαλύτερη ενέργεια. Η καλή εμφάνιση και σιλουέτα είναι μέσα στο πρόγραμμα και στα οφέλη της γυμναστικής, αλλά δεν είναι πρωτεύοντα. Αυτό σημαίνει πως όταν φτάσεις στο επιθυμητό βάρος δεν πρέπει να εγκαταλείψεις την προσπάθεια.