Τα δυο βασικά στοιχεία για την απώλεια του επίμονου λίπους στην κοιλιά

18.03.2021
Τα δυο βασικά στοιχεία για την απώλεια του επίμονου λίπους στην κοιλιά
Τι να αλλάξεις και τι να ακολουθήσεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γίνεται ;όλο και πιο δύσκολο να εξουδετερώσουμε το λίπος της κοιλιάς καθώς μεγαλώνουμε. Αλλά με τη σωστή καθοδήγηση και λίγο κίνητρο, μπορείς να ξεπεράσεις τις κυμαινόμενες ορμόνες και τον μειωμένο μεταβολισμό για να μεταμορφώσεις την υγεία και το σώμα σου.

"Οι βασικότεροι λόγοι που οι γυναίκες αγωνίζονται να δουν αποτελέσματα μετά την ηλικία των 40 ετών είναι επειδή δεν ενσωματώνουν προπόνηση δύναμης και φοβούνται να τρώνε πραγματικό φαγητό", λέει η ειδική φυσικής κατάστασης Sarah Kusch. Δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις για να δεις αλλαγή:

Δες και αυτό: Η διαφορά ανάμεσα στην πρωινή και τη βραδινή γυμναστική

Κινήσου περισσότερο
"Το κλειδί για την επιτυχία με την άσκηση είναι η συνέπεια", λέει η Kusch. "Χρειάζεσαι ένα απλό πρόγραμμα ξεκινώντας αργά, για να χτίζεις καθώς γίνεσαι πιο δυνατή και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος ή προσπάθεια". Στόχος είναι να ασκείσαι για περίπου 20 λεπτά κάθε φορά, χρησιμοποιώντας ρουτίνες που μπορείς να προσαρμόσεις στο επίπεδο φυσικής κατάστασης σου.

- Έρευνα έχει δείξει ότι η ανύψωση βαρών μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο εμφάνισης και αίσθησης του σώματός σου, και γι 'αυτό η προπόνηση ενδυνάμωσης είναι καθοριστικό μέρος αυτού του προγράμματος.

- Συνδύασε την τόνωση με σύντομες αλλά γρήγορες εκρήξεις δράσης για να αναπληρώσεις τον μυϊκό σου ιστό και να πυροδοτήσεις τον μεταβολισμό σου.

Υγιεινή διατροφή
Προτίμησε τρόφιμα ολικής και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία (φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες όπως πουλερικά, ψάρια και φακές) και απόφυγε όσο το δυνατόν περισσότερα τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Όταν τρως με αυτόν τον τρόπο, γεμίζεις αυτόματα το πιάτο σου με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την ενέργεια, "χτίζουν" μυες και καταπολεμούν τη φλεγμονή που προκαλεί ασθένειες.

Αυτό το είδες;

4 Τρόφιμα που δεν πρέπει να παραλείψεις

Σκληρό βραστό αυγό
Ένα αυγό περιέχει 6 g πρωτεΐνης.

Αβοκάντο
Εκτός από τα 2g πρωτεΐνης ανά μισό αβοκάντο, περιέχει μονοακόρεστα λίπη που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, της πείνας και ακόμη και του λίπους της κοιλιάς.

Βατόμουρα
Είναι γεμάτα φυτικές ίνες για να αποτρέψουν την πείνα και έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να μειώσει τον πόνο των μυών από την άσκηση.

Σπανάκι
Από όλα τα φυλλώδη χόρτα, το σπανάκι έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες - 5g ανά 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο.