Ξεκινάς το τρέξιμο; Ιδού μια πολύτιμη συμβουλή για να μην τα παρατήσεις

09.11.2019
Ξεκινάς το τρέξιμο; Ιδού μια πολύτιμη συμβουλή για να μην τα παρατήσεις
Μπορεί το 2019 να είναι τελικά η χρονιά που θα ερωτευτείς το τρέξιμο

Το να ξεκινήσεις το τρέξιμο είναι σκληρό, κυρίως όταν πρέπει να βρεις το κίνητρο για να βγεις έξω από το ζεστό σπιτάκι σου και να τρέξεις στις κρύες, σκοτεινές ημέρες του Ιανουαρίου. Και σίγουρα όταν βλέπεις όλους αυτούς να τρέχουν είτε στο γήπεδο είτε στο δρόμο, θα λες «μα, που πάνε αυτοί οι τρελοί»! Κατα βάθος όμως – πες αλήθεια - θα ήθελες και εσύ να μπορείς να το κάνεις.

Διάβασε επίσης: Απλές συμβουλές για να χάσεις βάρος με το περπάτημα

Η Jane McGuire, συντάκτρια του Runner's World μίλησε στο prima για το πώς άρχισε να τρέχει (και να μην το μισεί) και μοιράστηκε μια πολύτιμη ιδέα με το αναγνωστικό κοινό.

«Όλοι αρχίζουν να τρέχουν πολύ γρήγορα και ξαφνικά λαχανιάζουν, τους κόβεται η αναπνοή, νομίζουν ότι δεν τα καταφέρνουν και μετά παραιτούνται. Πρέπει να πηγαίνεις σιγά-σιγά, σε έναν εφικτό ρυθμό και αν το κάνεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να τρέξεις σταθερά 20 λεπτά χωρίς να θες να πεθάνεις. Δεν πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την ταχύτητα».

Διάβασε και αυτό: 5 τρόποι με τους οποίους η γυμναστική επηρεάζει τη σεξουαλική σου ζωή

Έτσι, αν έχεις κοντά σου ένα πάρκο ξεκίνα τζόγκινγκ αλλά αυτή τη φορά χαλαρά, πιο ήρεμα και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να το απολαύσεις τόσο που να το ερωτευτείς.