Τροφές- ανάφτρες για νύχτες μαγικές!

02.02.2010
θέλεις να κάνεις τα σεντόνια σας να πάρουν φωτιά από το πάθος; Θέλεις να ανεβάσεις τη λίμπιντο και των δύο σας στα ύψη; Θέλεις να του ετοιμάσεις ένα γευστικό ερωτικό δείπνο αλλά δεν ξέρεις ποιές τροφές ανοίγουν την όρεξη για σεξ; Το WomenOnly και η Αρμονία βρήκαν τις πλέον αφροδισιακές τροφές που ανεβάζουν το θερμόμετρο στα ύψη. Κάποιες διεγείρουν την παραγωγή εγκεφαλικών νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη, οι κατεχολαμίνες και οι ενδορφίνες, άλλες απλά εξάπτουν τη φαντασία με το σχήμα τους! Όποιες και να προτιμήσεις, το αποτέλεσμα θα σε πείσει για τη δράση τους...

θέλεις να κάνεις τα σεντόνια σας να πάρουν φωτιά από το πάθος; Θέλεις να ανεβάσεις τη λίμπιντο και των δύο σας στα ύψη; Θέλεις να του ετοιμάσεις ένα γευστικό ερωτικό δείπνο αλλά δεν ξέρεις ποιές τροφές ανοίγουν την όρεξη για σεξ; Το WomenOnly και η Αρμονία βρήκαν τις πλέον αφροδισιακές τροφές που ανεβάζουν το θερμόμετρο στα ύψη. Κάποιες διεγείρουν την παραγωγή εγκεφαλικών νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη, οι κατεχολαμίνες και οι ενδορφίνες, άλλες απλά εξάπτουν τη φαντασία με το σχήμα τους! Όποιες και να προτιμήσεις, το αποτέλεσμα θα σε πείσει για τη δράση τους...

1. Αβοκάντο: περιέχει πολύτιμες διατροφικές ουσίες, όπως ακόρεστα λιπαρά και βιταμίνες Β6 και Ε. Η βιταμίνη E, γνωστή και ως "η βιταμίνη της γονιμότητας" και έχει αυτόνομα θετική επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία. Τα ακόρεστα λιπαρά αυξάνουν την παραγωγή των σεξουαλικών ορμονών και συμβάλλουν στην εσωτερική λίπανση των γενετικών αδένων.

Δοκίμασέ το: πρόσθεσε αβοκάντο σε σαλάτες λαχανικών. Κόψτο στη μέση και γέμισέ το με καρύδια, σολομό ή άσπρο ταραμά. Τεμάχισέ το σε μικρές φέτες και ράντισέ το με λίγο βαλσάμικο και μαύρο πιπέρι.

2. Δεντρολίβανο: έχει έντονο και διεισδυτικό άρωμα με ευφραντικές και αφροδισιακές ιδιότητες. Διευκολύνει τη ρύθμιση της ορμονικής παραγωγής, θερμαίνει και τονώνει ήπια, δυναμώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενισχύει τη συγκέντρωση και συνεισφέρει στην παράταση της ερωτικής απόλαυσης.

Δοκίμασέ το: Πρόσθεσε δεντρολίβανο σε σούπες, όσπρια, ρύζι, πατάτες και ζυμαρικά. Επίσης, μέσα σε αρτοσκευάσματα, σε πίτες λαχανικών και σε συνταγές με πουλερικά ή κόκκινα κρέατα.

3. Ελαιόλαδο: δρα τονωτικά, αντιοξειδωτικά και καρδιοπροστατευτικά. Βοηθάει τον οργανισμό να παράγει τεστοστερόνη και οιστρογόνα, ορμόνες απαραίτητες για τη σεξουαλική διέγερση και απόδοση. Σίγουρα, οι παλιοί κάτι ήξεραν που έλεγαν "φάε λάδι κι έλα βράδυ". Αυτό φυσικά δεν αποκλείει το πρωί, το μεσημέρι ή το απόγευμα.

Δοκίμασέ το: προτίμησε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και κατανάλωσέ το ωμό ή όσο το δυνατόν πιο ήπια μαγειρεμένο.

4. Κανέλα: πλούσια σε πολυφαινόλες (ισχυρά αντιοξειδωτικά), συμβάλλει στον έλεγχο του σακχάρου. Το έντονο, χαρακτηριστικό άρωμά της ξυπνά ευχάριστες γαστριμαργικές αναμνήσεις και δημιουργεί ένα γενικότερο αίσθημα ευφορίας που δρα ερεθιστικά, επηρεάζοντας άμεσα τη σεξουαλική διάθεση.

Δοκίμασέ το: Πρόσθεσε κανέλα σε τσάι, καφέ, χυμούς, γλυκά, ακόμα και σε φαγητά.

5. Καρύδια: άριστη πηγή ωφέλιμων λιπαρών, αμινοξέων και υδατανθράκων. Διαθέτουν όλα τα πλεονεκτήματα των ξηρών καρπών και επιπλέον είναι πιο εύπεπτα και πιο περιεκτικά σε αργινίνη. Προσφέρουν ενέργεια, δρουν αγγειοδιασταλτικά, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

Δοκίμασέ το: κατανάλωσε τα καρύδια μαζί με μέλι ή μπανάνα. Συνδύασέ τα με γιαούρτι ή γραβιέρα. Πρόσθεσέ τα και σε λαχανικά.

6. Κρασί: περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν καρδιά και αγγεία. Το αλκοόλ λειτουργεί ως ευφραντικό και, αν καταναλωθεί με μέτρο, έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Ηρεμεί από το άγχος, καταστέλλει ανασφάλειες και αυξάνει τη διάθεση για ερωτικές "αταξίες".

Δοκίμασέ το: 1-2 ποτηράκια αρκούν. Αν το παρακάνεις, η ερωτική διάθεση μπορεί να εξανεμιστεί και να περάσεις στο επίπεδο της μέθης.

7. Μοσχάρι: πλούσιο σε πρωτεΐνες, αργινίνη, κρεατίνη, βιταμίνες Β και σίδηρο. Προστατεύει από την αναιμία, παράγοντα που προκαλεί ερωτική απροθυμία. Περιέχει μεγάλες ποσότητες ιστιδίνης, που είναι ο πρόδρομος απελευθέρωσης της ισταμίνης, νευροδιαβιβαστή με ευφραντικές και διεγερτικές ιδιότητες.

Δοκίμασέ το: 1-2 φορές εβδομαδιαίως, απόλαυσε ένα καλοψημένο μοσχαρίσιο φιλέτο με αρκετό πιπέρι. Οι άντρες δεν πρέπει να υπερβάλλουν ούτε στη συχνότητα ούτε στην ποσότητα, γιατί η υπερβολική πρόσληψη ιστιδίνης μπορεί να προκαλέσει πρόωρη εκσπερμάτιση.

8. Μπανάνα: το φαλλικό της σχήμα εξάπτει τη φαντασία. Η γεύση, το άρωμα και η υφή της προσφέρουν ικανοποίηση και φτιάχνουν τη διάθεση. Οι υδατάνθρακές της τροφοδοτούν τον οργανισμό με καύσιμα, οι βιταμίνες Β φροντίζουν για το σωστό μεταβολισμό τους, ενώ το κάλιο ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.

Δοκίμασέ το: κατανάλωσέ μια μπανάνα καθημερινά, καλύτερα περιχυμένη με κανέλα. Μην την τρως μαζί με άλλα φρούτα, έπειτα από γεύματα ή μαζί με σοκολάτα. Μπορείς να τη συνδυάσεις με ταχίνι ή να την προσθέσεις σε smoothies και μιλκσέικ.

9. Σοκολάτα: προσφέρει ενέργεια, έχει τονωτικές και ευφραντικές ιδιότητες, αυξάνει τη σεροτονίνη και την ντοπαμίνη, διανοίγει τα αγγεία και κάνει καλό στην καρδιά. Τα αρωματικά της συστατικά, προερχόμενα από το κακάο, ενεργούν κατευθείαν πάνω στους γευστικούς υποδοχείς της γλώσσας, προκαλώντας την παραγωγή ενδορφινών, ουσιών που μας κάνουν να νιώθουμε καλά.

Δοκίμασέ το: προτίμησε όσες σοκολάτες περιέχουν περισσότερη κακαόμαζα, ενώ απόφυγε αυτές που έχουν βούτυρο κακάο και πολλή ζάχαρη. Για κάτι πολύ ερωτικό, περίχυσε φράουλες με σιρόπι πικρής σοκολάτας.

10. Στρείδια: ένα από τα πιο γνωστά αφροδισιακά τρόφιμα. Τα θρεπτικά τους συστατικά φτιάχνουν τη διάθεση, ευνοούν την παραγωγή ανδρογόνων, καλυτερεύουν την αιμάτωση και προσφέρουν ενεργειακή τροφοδότηση χωρίς μεταπτώσεις.

Δοκίμασέ το: προτίμησε στρείδια από οστρακοκαλλιέργειες, απόφυγε τα "άγρια" και μην τα τρως ωμά. Συνδύασέ τα με φρέσκο λεμόνι και καλό κρασί.

Επιστημονικά εξακριβωμένο: Ό,τι κάνει καλό στην καρδιά και τα αγγεία κάνει καλό και στη σεξουαλική μας υγεία...