Δεν είναι μόνο τα στρείδια: Ιδού μερικές ακόμη τροφές που τονώνουν τη λίμπιντο

14.02.2023
Δεν είναι μόνο τα στρείδια: Ιδού μερικές ακόμη τροφές που τονώνουν τη λίμπιντο
Ποιες είναι οι πιο αφροδισιακές τροφές, σύμφωνα με τους ειδικούς;

Είναι γνωστό πως ο έρωτας περνά από το στομάχι, και ο Άγιος Βαλεντίνος είναι η τέλεια ευκαιρία για να περάσεις με τον αγαπημένο σου λίγο χρόνο στην κουζίνα, πριν περάσετε στην κρεβατοκάμαρα. Και τα στρείδια δεν είναι η μόνη σας επιλογή, αν και η επιστήμη έχει αποδείξει πολλές φορές πως είναι αφροδισιακά, αφού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, ο οποίος βοηθά στην παραγωγή των ορμονών που ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία, την τεστοστερόνη και την ντοπαμίνη.

Είναι πράγματι υγιεινές οι μπάρες πρωτεΐνης;

Από τις πιο σέξι, όπως η σοκολάτα, μέχρι τις λιγότερο σέξι, όπως οι σαρδέλες, αυτές είναι οι τροφές που τονώνουν τη λίμπιντο:

Σοκολάτα

Το κακάο, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή σοκολάτας, περιέχει αμινοξέα που τονώνουν τη διάθεση. Εκτός αυτού, η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια φλαβονοειδή, που κάνουν καλό στην καρδιά, και στην κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, όταν απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μαύρη σοκολάτα, το σώμα σου απελευθερώνει ενδορφίνες που προκαλούν ευχαρίστηση, όπως ακριβώς γίνεται κατά τη διάρκεια ενός οργασμού.

Κρόκος

Ο κρόκος δίνει στα πιάτα μια ζεστή, κίτρινη απόχρωση και στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική τιμάται ως αντιφλεγμονώδες και ως πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικό. Είναι γνωστός για την ενίσχυση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων και μερικές έρευνες δείχνουν μπορεί να βελτιώσει τη στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες και τα προβλήματα διέγερσης στις γυναίκες.

Απεχθάνεσαι τα πικρά τρόφιμα; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για σένα

Σταφίδες

Αυτό το φρούτο είναι πλούσιο σε αμινοξέα που μπορεί να αυξήσουν τη λίμπιντο, διεγείροντας την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου για τη βελτίωση της ροής του αίματος.

Σαρδέλες

Οι σαρδέλες περιέχουν ωμέγα-3 τα οποία αυξάνουν την ντοπαμίνη, μια χημική ουσία του εγκεφάλου που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού που βελτιώνει τη ροή του αίματος και ενεργοποιεί τη διέγερση.

Μάκα

Η ρίζα μάκα (maca) συνήθως τρώγεται σε μορφή σκόνης, και μπορεί να διεγείρει την αντοχή και την επιθυμία, πιθανώς χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε μαγνήσιο - χαλαρώνει τους μύες και ρυθμίζει την τεστοστερόνη, βοηθώντας μας να χαλαρώσουμε και να ζεσταθούμε.

Τελευταία τροποποίηση στις 14.02.2023 - 08:11