Ποιο λάδι είναι ασφαλέστερο για μαγείρεμα;

12.04.2022
Ποιο λάδι είναι ασφαλέστερο για μαγείρεμα;
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε μπεί στο δίλλημα ποιο λάδι είναι κατάλληλο για τηγάνισμα ή για μαγείρεμα, ποιο λάδι έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία μας. Οι επιλογές είναι αρκετές, ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σογιέλαιο, καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο και φυστικέλαιο το οποίο έρχεται σιγά σιγά και ολοένα κερδίζει έδαφος στην ελληνική αγορά .

Την απάντηση μας την δίνουν οι ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν αυτές τις κατηγορίες ελαίων. Στα έλαια αυτά μέτρησαν την ποσότητα των θρεπτικών τους συστατικών έπειτα από θερμική επεξεργασία.

H συνέχεια στο itrofi.gr