Διατροφή στο γραφείο: Τι να μην λείπει από την τσάντα σου

11.12.2020
Διατροφή στο γραφείο: Τι να μην λείπει από την τσάντα σου
Κάποια στιγμή στη διάρκεια της μέρας, ενώ είσαι στο γραφείο, νιώθεις μια ακαταμάχητη ανάγκη για σνακ. Θες κάτι μικρό, νόστιμο, αλλά προπαντός θρεπτικό και υγιεινό, καθώς προσέχεις τη διατροφή σου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν δεν έχουμε μεριμνήσει εκ των προτέρων, μπορεί να πέσουμε στην παγίδα και να φάμε κάτι εντελώς ακατάλληλο. Συνήθως κάτι γλυκό και θερμιδογόνο, που θα απολαύσουμε για λίγες στιγμές, αλλά δεν θα μας προσφέρει τίποτα, άσε που θα πεινάμε περισσότερο μετά.

Η διατροφή στο γραφείο δεν είναι πάντα εύκολο πράγμα και συχνά απαιτεί οργάνωση και χρόνο, που κάποιες φορές δεν έχεις. Αλλά υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να τρεφόμαστε σωστά, κατανικώντας το αίσθημα της λιγούρας και προσλαμβάνοντας όλα εκείνα τα μικροθρεπτικά συστατικά, που θα μας κρατήσουν χορτάτους, χαρίζοντάς μας ενέργεια και δύναμη, για να βγάλουμε την υπόλοιπη μέρα.

Βάλε μίγμα ξηρών καρπών στην διατροφή σου

Ίσως η πιο ωραία λύση είναι να καταναλώνουμε ξηρούς καρπούς. Μόνους τους ή με ένα φρούτο, ένα γιαούρτι, στη σαλάτα μας ή σε ένα σπιτικό γλυκό, όπως σε μπάρες ή σε κέικ…

Οι ξηροί καρποί θεωρούνται διατροφικός θησαυρός, μια υπερτροφή (superfood) και όχι άδικα. Μια χούφτα ωμοί, ανάλατοι ξηροί καρποί ως ενδιάμεσο σνακ στο γραφείο, δίνει τη λύση, αφού εφοδιάζει τον οργανισμό μας με συστατικά, που βοηθάνε στη συγκέντρωση του μυαλού και στην πνευματική εργασία, δίνουν ενέργεια και παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό απέναντι στις λοιμώξεις.

Ιδιαίτερα αν φάμε μίγμα ξηρών καρπών, ακόμη καλύτερα, καθώς έτσι προσλαμβάνουμε τη θρεπτική αξία από οκτώ έως έντεκα διαφορετικές πηγές  και με διαφορετικά πλεονεκτήματα ή κάθε μία(ανάλογα με το τι καρπούς περιλαμβάνει το εκάστοτε μίγμα).

Superfoods τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής

Τα superfoods είναι μικροί διατροφικοί θησαυροί, που επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πόσο συμβάλλουν στην αντιγήρανση και στην καλύτερη υγεία. Η προσθήκη τους στο καθημερινό μας διαιτολόγιο ενδείκνυται, για να έχουμε ευεξία, πνευματική εγρήγορση και για να διατηρούμε τη λάμψη μας και τη νεανικότητά μας.

Φουλ αντιοξειδωτικά

Επιλεγμένα μίγματα ξηρών καρπών και superfoods μπορούν να προσφέρουν στοχευμένη δράση, ανάλογα με το τι περιέχουν και πως συνδυάζονται. Πλέον έχουν κυκλοφορήσει και πωλούνται τέτοια προϊόντα σε ειδική, εύχρηστη συσκευασία. Με αυτή την συσκευασία το μίγμα διατηρείται φρέσκο,  είναι σωστή ποσότητα και μας δίνει την δυνατότητα να το έχουμε πάντα μαζί μας, όπου κι αν πάμε, όπου κι αν είμαστε. Αυτό αποτελεί και ένα όπλο σε όσους κάνουν δίαιτα καθώς έχουν διαθέσιμο ένα υγιεινό σνακ όταν το χρειάζονται και έτσι μπορούν να αποφύγουν την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού ως ενδιάμεσου σνακ. Η αίσθηση πληρότητας που δίνουν αυτά τα μίγματα είναι επίσης ένα όπλο σε μία σύγχρονη δίαιτα.

Το μίγμα υπερτροφών Super Berries Collection Gone Nuts Antioxidant Mix αποτελεί έναν ισορροπημένο συνδυασμό οκτώ μοναδικών υπερτροφών με αντιοξειδωτικές ιδιότητες καταπολεμώντας έτσι την οξείδωση του οργανισμού διατηρώντας τον νέο και υγιή. Βρίσκεται σε ειδική συσκευασία η οποία περιέχει την ιδανική ποσότητα ξηρών καρπών και superfoods σε μία ειδικά προσαρμοσμένη αναλογία ώστε να προσφέρει μέγιστη αντιοξειδωτική απόδοση.

Πιο συγκεκριμένα περιέχει:

  • Cranberries χωρίς ζάχαρη,
  • Μαύρη Σταφίδα,
  • Καρύδια,
  • Φουντούκια,
  • Ξανθή Σταφίδα,
  • Goji Berries,
  • Ιπποφαές και
  • Cocoa Nibs, που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δρουν κατά της κόπωσης, βοηθούν στην αντιμετώπιση της βλάβης που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην ενίσχυση του οργανισμού.

To μίγμα υπερτροφών Super Berries Collection Gone Nuts Andioxidant Mix ενδείκνυται για διατροφή με χαμηλούς υδατάνθρακες. Επιπλέον βοηθάει και στην αποκατάσταση της μυϊκής μάζας, κατά την διάρκεια της δίαιτας ή μετά από γυμναστική.

Η κατανάλωσή του επίσης μπορεί να αυξήσει την λεγόμενη “καλή” χοληστερόλη και να μειώσει την “κακή”. Βελτιώνει την αρτηριακή λειτουργία, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων και παράλληλα βελτιώνει τον γλυκαιμικό έλεγχο.

Τέλος το μείγμα υπερτροφών Super Berries Collection Gone Nuts Andioxidant Mix έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ασθενειών, βοηθούν στο αίσθημα πληρότητας (χρήσιμο και για όσους κάνουν δίαιτα) και βελτιώνουν την υγεία του εντέρου.

Η σειρά περιλαμβάνει άλλα τρία εξειδικευμένα μίγματα: το Breakfast mix, για το πιο δυναμικό ξεκίνημα της μέρας, το Energy mix, για ευεξία και ενέργεια στο μάξιμουμ και το Protein mix, που δίνει βάση στη λήψη πρωτεϊνών, για εκείνους που θέλουν να ελαττώσουν τους υδατάνθρακες.