Τέσσερα απλά και υγιεινά γεύματα που μπορείς να προετοιμάσεις από την προηγούμενη ημέρα

04.12.2018
Τέσσερα απλά και υγιεινά γεύματα που μπορείς να προετοιμάσεις από την προηγούμενη ημέρα
Ένας από τους μεγαλύτερους "σαμποτέρ" της υγιεινής διατροφής είναι ο χρόνος. Όταν μάλιστα δουλεύεις μέχρι αργά το βράδυ και γυρνάς σπίτι με το αυτοκίνητο, σίγουρα είναι πιο εύκολο να σταματήσεις να πάρεις δύο σουβλάκια και να τα φας στον καναπέ από το να καθίσεις να μαγειρέψεις.

Όμως το πρόγραμμα Shedding For The Wedding σου προτείνει τρία γεύματα τα οποία όχι μόνο είναι εύκολο να τα παρασκευάσεις από την προηγούμενη ημέρα αλλά είναι και υγιεινά.

Όταν έχεις φτιάξει βραστό φαγητό...
Χώρισε τα υπολείμματα από το κρέας- συμπεριλαμβανομένου του ρυζιού ή των λαχανικών εάν τα έχεις βάλει στο πλάι - σε μεμονωμένες μερίδες και βάλε τα στην κατάψυξη. Εκείνες τις νύχτες, όταν θα φτάσεις στο σπίτι εξαντλημένη και δεν θα μπορείς να μαγειρέψεις από την κούραση, θα έχεις ένα υγιεινό έτοιμο φαγητό που θα περιμένει να αποψυχθεί. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολη είναι αυτή η διαδικασία όταν τη συνδυάσεις με σούπα.

Διάβασε επίσης: Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος θα πρέπει να αποφύγεις αυτές τις 6 πρωτεϊνούχες τροφές

Το απόγευμα της Κυριακής ...
Ψήσε ένα κοτόπουλο. Μπορείς να το βάλεις σε αραβική πίτα, σε σάντουιτς, σε σαλάτα ή να το συνοδεύσεις στο πλάι με λαχανικά. Εάν δεν τρως το μπούτι από το κοτόπουλο, μπορείς να επιλέξεις το στήθος του και να το ψήσεις ή ακόμα να το κάνεις στον ατμό για πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Το φαγητό της επόμενης ημέρας είναι έτοιμο!

Το βράδυ της Κυριακής ...
Βάλε σε πέντε μικρά μπολάκια ξηρούς καρπούς - τα μικρά κεσεδάκια από το γιαούρτι είναι το τέλειο μέγεθος. Πρόσθεσε μια μπανάνα ή ένα μήλο και αυτό είναι ένα πεντανόστιμο σνακ για όλη την εβδομάδα που έρχεται.

Διάβασε κι αυτό: Το μενού της εβδομάδας: 7 ιδέες για μεσημεριανό που σου λύνουν τα χέρια

Κάθε βράδυ
Φτιάξε μπόλικη σαλάτα που θα συνοδεύσεις με πρωτεΐνη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσθέσεις την πρωτεΐνη της επιλογής στο και το μεσημεριανό γεύμα για την επόμενη μέρα είναι έτοιμο. Στο μεταξύ, ενώ ετοιμάζεις τη σαλάτα σου ή ψήνεις το κρέας σου, μπορείς παράλληλα να ετοιμάσεις το πρωινό σου για την επόμενη ημέρα (επειδή δεν έχεις χρόνο): ρίξε μια μερίδα φρούτων, 22g βρώμη, ένα φλιτζάνι γάλα και μια χούφτα πάγο σε ένα μίξερ και θα έχεις το τέλειο smoothie. Διατήρησέ το στο ψυγείο για την επόμενη μέρα.