Οι θερμίδες που κρύβει μια βραδιά στο σινεμά - Ένας ειδικός απαντά και προτείνει εναλλακτικές

31.10.2018
Οι θερμίδες που κρύβει μια βραδιά στο σινεμά - Ένας ειδικός απαντά και προτείνει εναλλακτικές
Για να μην ισχυριστείς ότι δεν γνωρίζεις!!!!

Έχεις απόψε ραντεβού… Πόσο λατρεύεις το σινεμά! Και δεν είναι μόνο οι αναπαυτικές θέσεις, η μεγάλη οθόνη και ο κρυστάλλινος ήχος. Είναι όλη η διαδικασία.

Από το σπίτι που θα ψάξεις να δεις ποια ταινία θα επιλέξεις μέχρι το αν θα πάρεις να φας ποπ κορν, nachos ή πατατάκια…Ένα πάντως είναι σίγουρο. Η βραδιά αναμένεται φαντασμαγορική.

Γνωρίζεις όμως με πόσες θερμίδες plus θα φύγεις από την κινηματογραφική αίθουσα;

Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς κάνει για σένα τον υπολογισμό και σου δίνει εναλλακτικές λύσεις που δεν θα μειώσουν την απόλαυση. Δες σε ποια κατηγορία θεατών ανήκεις και... κανόνισε την πορεία σου!

Διάβασε επίσης: «Bohemian Rhapsody»: Η ταινία για τη ζωή του Freddy Mercury και την πορεία των Queen προς τη δόξα

1. Καλαμποκίσιο θρίλερ…
Βιάζεσαι να είσαι στον κινηματογράφο στην ώρα σου. Κι όταν λέμε στην ώρα σου, εννοούμε να έχεις την άνεσή σου να περάσεις από το shop με το ποπ κορν. Αλλά και να μην ήθελες να πάρεις κάτι, η μυρωδιά του βουτύρου και του τυριού σε τραβάει εκεί. Με τόση ουρά, σύντομα σε βλέπω να τρέχεις με το μεγάλο χάρτινο κουτί ποπ κορν στα χέρια να βρεις την είσοδο της ταινίας. Μη χάσεις και τα προσεχώς!

Τι ταινία είπαμε θα δεις; Γιατί μόλις μάθεις πόσες θερμίδες έχει το ποπ κορν, θα μετατραπεί αυτόματα σε θρίλερ!

Ποπ Κορν με τυρί και βούτυρο = 360 θερμίδες! «Το ποπ κορν με βούτυρο και τυρί, περιέχει κενές θερμίδες και λιπαρά, τα οποία επιβαρύνουν την υγεία του οργανισμού προσβάλλοντας την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς» εξηγεί ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

Εναλλακτικά: Κακά τα ψέματα... Σινεμά χωρίς ποπ κορν είναι πιστολάκι χωρίς πρίζα! Δεν έχει γούστο. Ψάξ’ το λίγο και σίγουρα θα βρεις συσκευασία με ποπ κορν χωρίς βούτυρο. Ζήτα εκείνα που είναι με λάδι που έχουν μόλις 120 θερμίδες.

Αυτό το ξέρεις; Πώς λέγεται το ποπ κορν στα ελληνικά;

2. Μεξικάνικο Σπλάτερ!
Τα ποπ κορν είναι για τους κοινούς θνητούς. Αν δεν έχεις πάρει νάτσος από καλαμπόκι με μπόλικο λιωμένο τυρί chedar, τότε δεν ευχαριστιέσαι ταινία. Ειδικά εκείνη η πικάντικη τυρένια γεύση που γαργαλάει τον ουρανίσκο σου είναι πλέον συνυφασμένη με dolby surround και κινηματογράφο.

Αν έχεις δει το Kill Bill, τότε θα αισθανθείς το σπαθί του σαμουράι να σου καίει τον ώμο! Γιατί; Μα επειδή επέλεξες να φας νάτσος φυσικά!

Μια μερίδα νάτσος με τυρί αντιστοιχεί σε 250 θερμίδες. «Το ψημένο σε μεγάλη θερμοκρασία τυρί από τα νάτσος, έχει χάσει κάθε πολύτιμη οργανοληπτική αξία, η οποία θα ενισχύσει την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού και επίσης το ψημένο αμυλώδες νάτσος το οποίο έχει βουτυρωθεί, προσφέρει μόνο «κακά» λιπαρά τα οποία σίγουρα δεν τα θέλει κανείς στον οργανισμό του. Θερμιδικώς, μία απλή συσκευασία νάτσος με τυρί των 30γρ, προσφέρει 250 θερμίδες και 9.4 γρ λίπους» εξηγεί ο κ. Κριαράς.

Εναλλακτικά: Τι θα έλεγες αν αντί για νάτσος απολάμβανες ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσα μαργαρίτα. «Η προτίμηση της απλής πίτσας, δρα και ευεργετικά στο οργανισμό (αντικαρκινική δράση) αλλά και γευστικά (ίδια προιόντα με την επιλογή νάτσος, απλά πιο αγνά και σωστά παρασκευασμένα). Ένα μικρό τρίγωνο πίτσα μπορεί να προσφέρει τις ίδιες θερμίδες αλλά δρα ευεργετικά στον οργανισμό μας, επισημαίνει ο διαιτολόγος -διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

3. Γλυκό Ρομάντζο!
Τα αλμυρά σνακ δεν σε τρελαίνουν. Αντίθετα μπορείς να περάσεις ώρες μπροστά στο bar με τα καραμελάκια και να βάζεις με τη… σέσουλα! Αρκουδάκια, φιδάκια, σοκολατένια, λαστιχένια με δεκάδες γεύσεις. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από ένα γλυκό μαλακό καραμελάκι στο στόμα την ώρα που ο Johnny Depp φιλάει την Angelina Jolie στο τρένο για τη Βενετία!

Είσαι σίγουρη πως θα παρακολουθήσεις ρομαντική ταινία; Μήπως με τόσα καραμελάκια το έργο γίνει δράμα;

Και αυτό γιατί 1 (Ένα και μόνο ένα) καραμελάκι αντιστοιχεί σε 85 θερμίδες. “«Τα καραμελάκια είναι άκρως καταστροφικά τόσο στην πορεία του βάρους μας, όσο και στη υγεία των δοντιών μας», εξηγεί ο ειδικός.

Εναλλακτικά: Αν είναι η αγαπημένη σου συνήθεια είναι να παίρνεις κάτι γλυκό, τότε δοκίμασε μια μπάρα δημητριακών που έχει το πολύ 90 θερμίδες. Ξέρω δεν είναι ίσως το ίδιο απολαυστική. Εκτός όμως από τις θερμίδες που γλιτώνεις, παίρνεις και περισσότερη ενέργεια, η οποία δεν θα σε κάνει να πεινάσεις τόσο γρήγορα!

Καλή διασκέδαση!

Info: Ο Νικόλας Κριαράς είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, εγγεγραμμένο μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.