Παγωτό: Πόσο ρόλο παίζουν τα λιπαρά στη γεύση

15.08.2018
Παγωτό: Πόσο ρόλο παίζουν τα λιπαρά στη γεύση
Πρόσφατη αμερικανική μελέτη βάζει νέα δεδομένα στην καλοκαιρινή – και όχι μόνο- απόλαυση όλων μας.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα χωνάκι της αγαπημένης μας γεύσης παγωτού σε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού. Το παγωτό αποτελεί, για τους περισσότερους από εμάς, μια απόλαυση που συνοδεύεται από ενοχές μιας και συνήθως θεωρούμε ότι για να είναι νόστιμο πρέπει να έχει και όλα του τα λιπαρά.

Κάτι που η νέα έρευνα από το Pennsylvania State University, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Dairy Science, φαίνεται ότι αμφισβητεί. Η μελέτη περιελάμβανε περίπου 300 συμμετέχοντες που δοκίμασαν δύο δείγματα παγωτού βανίλιας με διάφορα ποσοστά περιεκτικότητας σε λιπαρά σε τυφλές γευστικές δοκιμές.

Τα αποτελέσματα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Διάβασε περισσότερα στο itrofi