Παγωνιά: Το πιο υποτιμημένο ρούχο που θα σε σώσει από το κρύο (και 5 ακόμη που κάνουν δουλίτσα)

30.01.2024
Παγωνιά: Το πιο υποτιμημένο ρούχο που θα σε σώσει από το κρύο (και 5 ακόμη που κάνουν δουλίτσα)
Η κακοκαιρία Avgi είναι εδώ και με την ευκαιρία ας τσεκάρουμε λίγο την γκαρνταρόμπα σου. Πόσο έτοιμη είσαι για το πολύ κρύο;

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν εδώ και μέρες για ακραία καιρικά φαινόμενα σε πολλά μέρη της χώρας και, όντως, έτσι είναι. Η θερμοκρασία έχει πέσει κατά πολύ και η αλήθεια είναι πως πολύς κόσμος που δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να μετακινηθεί μένει στο σπίτι του. Αν όμως χρειάζεται να βγεις, πριν αρχίσεις να εφαρμόζεις την προσφιλή τακτική «κρεμμύδι» (που είναι, βέβαια, αρκούντως αποτελεσματική) φρόντισε να μην ξεχάσεις αυτό το κομμάτι ρουχισμού που θα σε σώσει.

Ο λόγος για το φανελάκι

Ναι, ναι, το φανελάκι και μη γελάς καθόλου. Και όχι, μην έχεις στο μυαλό σου το κλασικό φανελάκι του παππού μόνο. Και αυτό φυσικά κάνει τη δουλειά του πα΄ντα αλλά υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές που μπορεί να σου φανούν πιο εύκολες.

Μια στενή βαμβακερή κοντομάνικη ή και μακριμάνικη μπλούζα «κατάσαρκα» κάτω από την όποια μπλούζα ή πουλόβερ έχεις επιλέξει για τη μέρα, παραδείγματος χάριν, ή ακόμη ακόμη ένα ισοθερμικό που θα σε κρατήσει ζεστή, χωρίς να σε ιδρώσει όλη τη μέρα. Όχι, το ισοθερμικό δεν φοριέται μόνο στο σκι. Μπορείς άνετα να το επιλέξεις για μέρες σαν κι αυτές. Γιατί, ναι, η εμμονή των γιαγιάδων μας με το φανελάκι, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Εκτός από αυτό όμως, ιδού ακόμη πέντε κομμάτια που είναι απαραίτητα «όπλα» ενάντια στον κρύο καιρό.

Οι 5 καλύτεροι τρόποι για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου στην παγωνιά

1. Κάλτσες με επένδυση

Αν τα πόδια είναι κρύα, ό,τι και να φορέσεις από πάνω, δεν θα ζεσταθείς με τίποτα. Νόμος! Ένα ζευγάρι ζεστές κάλτσες, λοιπόν, κατά προτίμηση αυτές που έχουν την απαραίτητη επένδυση ή απλά είναι από μαλλί ή fleece είναι απαραίτητο και για να το πάμε και ένα βήμα παραπάνω, με τέτοια παγωνιά καλό είναι να έχεις κι ένα έξτρα ζευγάρι στην τσάντα για παν ενδεχόμενο.

Φτάνεις στο γραφείο, για παράδειγμα, και τα παπούτσια σου βράχηκαν. Αν αλλάξεις αμέσως τις κάτλσες σου κάτι θα σώσεις σίγουρα. Για σκέψου το και ας είσαι προετοιμασμένη την επόμενη φορά.

2. Ενα ζευγάρι ζεστά γάντια

Μην τα σνομπάρεις καθόλου τα γάντια και φρόντισε να επιλέξεις ένα μάλλινο ζευγάρι, ή ένα fleece ή αν προτιμάς τα δερμάτινα, φρόντισε να έχουν επένδυση, ενώ το αδιάβροχο του υλικού είναι επίσης σημαντικό για το πόσο στεγνά θα μείνουν τα χέρια σου -εκτός από ζεστά!

5_44.png

3. Σκούφος ή καπέλο

... ή έστω «αυτάκια». Τον σκούφο ή το καπέλο, στην ουσία το φοράς για να κρατάς ζεστά τα αυτιά σου, το σημείο του σώματος που επίσης κρυώνει πολύ γρήγορα και μεταφέρει τις χαμηλές θερμοκρασίες σε όλο το σώμα. Αν λοιπόν δεν σου αρέσει ο σκούφος (πράγμα, μάλλον απίθανο τη σήμερον ημέρα που το κομμάτι αυτό θεωρείται μέγα trend) προτίμησε ένα ζευγάρι «αυτάκια» ή έστω μια κορδέλα περασμένη επάνω στ' αυτιά σου. Θα δεις μεγάλη διαφορά.

4 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το κασκόλ,πέρα από τους συνηθισμένους

4. Κασκόλ ή Buff

Η προστασία του λαιμού και του προσώπου σας από τους ψυχρούς ανέμους είναι ζωτικής σημασίας -και αυτό δεν είναι υπερβολή. Ένα κασκόλ ή ένα Buff (που επίσης έγινε μόδα μέσα από το άθλημα του σκι και του snowboard) μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή απώλειας θερμότητας από την περιοχή του λαιμού και μπορείς επίσης να το τραβήξεις προς τα πάνω για να καλύψεις το πρόσωπό σου όταν ο αέρας «δαγκώνει» ιδιαίτερα.

5. Αντιανεμικό

Δίνουμε μεγάλη σημασία στο εσωτερικό (στη μόνωση) αλλά και το εξωτερικό της ένδυσης είναι εξίσου σημαντικό. Ο άνεμος μπορεί να διεισδύσει μέσα από στρώματα, κάνοντας το κρύο πιο έντονο. Ένα αντιανεμικό μπουφάν ή εξωτερικό κέλυφος λειτουργεί ως φράγμα, εμποδίζοντας τον κρύο αέρα να φτάσει στα εσωτερικά στρώματα και βοηθά στη διατήρηση της ζεστασιάς που παράγει το σώμα σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 30.01.2024 - 12:23