Οι 5 καλύτεροι τρόποι για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου στην παγωνιά

28.01.2024
Οι 5 καλύτεροι τρόποι για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου στην παγωνιά
Ο καιρός κρύωσε και θα γίνει πιο κρύος τις επόμενες μέρες, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν και το δέρμα σου και παρακάτω θα δεις τρεις αποτελεσματικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να το κρατήσεις υγειές.

Η θερμοκρασία άρχισε ήδη να πέφτει κι αν έχεις ήδη νιώσει το δέρμα σου να «τραβά» τότε θα πρέπει να λάβεις ακόμη πιο σοβαρά τις παρακάτω οδηγίες:

1. Ενυδατώσου τακτικά

Ο κρύος καιρός συχνά συνοδεύεται από ξηρό αέρα, ο μπορεί να στερήσει από το δέρμα σου τη φυσική του υγρασία. Μια υψηλής ποιότητας ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα είναι το «όπλο» για να αντιμετωπίσεις το «κακό». Εφάρμοσε μια... γερή δόση στο πρόσωπο, τα χέρια και σε οποιοδήποτε άλλο εκτεθειμένο δέρμα, ενώ αν νιώθεις ότι δεν αρκεί, δοκίμασε μία πιο παχύρρευστη ενυδατική κρέμα να να προσθέσεις επιπλέον ενυδάτωση και να δημιουργήσεις ένα προστατευτικό φράγμα απέναντι στη δριμύτητα του ψύχους.

7 σημάδια πρόωρης γήρανσης του προσώπου σου και πώς θα τα αντιμετωπίσεις

2. Προτίμησε απαλό καθαρισμό

Επίλεξε ένα ήπιο και ενυδατικό καθαριστικό για το πρόσωπο και το σώμα σου φροντίζοντας να αποφύγεις σκληρά σαπούνια ή καθαριστικά που μπορούν να στερήσουν το δέρμα σου από τα φυσικά του έλαια. Μια σειρά από κρεμώδη ή ενυδατικά καθαριστικά θα βοηθήσουν να διατηρήσεις την απαιτούμενη υγρασία.

3. Χρησιμοποίησε αντιηλιακό

Γιατί, ναι, το αντιηλιακό δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι και η ανάγκη για προστασία έναντι στις βλαβερές ακτίνες UV υπάρχει όλο τον χρόνο. Οι ακτίνες UV μπορούν ακόμα να προκαλέσουν ζημιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά σε συνθήκες χιονιού όπου οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται από το χιόνι. Σε τέτοια περίπτωση επίλεξε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με τουλάχιστον SPF 30 και εφάρμοσέ το στο πρόσωπο, το λαιμό και οποιεσδήποτε άλλες εκτεθειμένες περιοχές, ιδιαίτερα όταν περνάς μεγάλες περιόδους σε εξωτερικούς χώρους.

4. Φρόντισε να αποφεύγεις τον ζεστό αέρα

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικός, ως μέσο θέρμανσης τις κρύες μέρες του χειμώνα, αυτά τα συστήματα θέρμανσης μπορεί να στεγνώσουν τον αέρα, οδηγώντας σε αφυδάτωση του δέρματος. Αν πρέπει να χρησιμοοιήσεις air condition ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο να λειτουργείς την ίδια στιγμή και έναν υγραντήρα για να προσθέσεις την απαραίτητηη υγρασία και να προστατέψεις το δέρμα σου από επιπλέον ξηρότητα.

5 αποτελεσματικά κόλπα για να αντιμετωπίσεις τις απρόβλεπτες δυσκολίες στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου

5. Παρέμεινε δραστήρια

Η τακτική άσκηση προάγει την καλή κυκλοφορία του αίματος και αυτή, με τη σειρά της, μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές. Απλά φρο΄ντισε να προστατεύεις το δέρμα σας από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες όταν ασκείσαι σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, καλό είναι να λάβεις υπόψη και τις ακόλουθες συμβουλές:

Μείνε ενυδατωμένη γενικότερα: Πίνε άφθονο νερό για να ενυδατώσεις το δέρμα σου και από μέσα προς τα έξω.
Απόφυγε το καυτό ντους: Το καυτό νερό μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα σου τα φυσικά έλαια. Προτίμησε ζεστά ντους και περιόρισε τη διάρκειά τους.
Πρόσθεσε υγρασία στον εσωτερικό χώρο: Ο υγραντήρας που εναφέραμε πιο πάνω είναι πολύ χρήσμος, αλλά ακόμη κι αν δεν έχεις ανάλογη συσκευή μπορείς μόνο να βάλεις μια βρεγμένη πετσέτα επάνω στο καλοριφέρ και θα γίνει... δουλίτσα!

Ενσωματώνοντας αυτές τις πρακτικές στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου κατα΄ τη διάρκεια του χειμώνα θα διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές, ενυδατωμένο και προστατευμένο από τις σκληρές επιπτώσεις του κρύου καιρού.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.01.2024 - 18:12