5 αποτελεσματικά κόλπα για να αντιμετωπίσεις τις απρόβλεπτες δυσκολίες στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου

5 αποτελεσματικά κόλπα για να αντιμετωπίσεις τις απρόβλεπτες δυσκολίες στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου
Εμείς οι γυναίκες θα ψάχνουμε πάντα λύσεις για θέματα που αφορούν την ομορφιά μας. Ανεξάρτητα από το πόσο προηγμένη είναι η τεχνολογία, πάντα θα υπάρχουν κάποιες τρίχες που θα πετούν στα μαλλιά μας ή κάποιοι πόροι μας θα είναι διογκωμένοι.

Αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τις απρόβλεπτες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς της αλλά ήρθε η ώρα να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα.

Σκούρες μασχάλες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να κάνεις τις μασχάλες σου να λάμπουν ξανά. Τρίψε μια λεπτή φέτα πατάτας ή αγγουριού στις μασχάλες σου. Μπορείς επίσης να τρίψεις λίγο λεμόνι – άφησέ το να καθίσει για 10 λεπτά και μετά ξέπλυνε.

Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μία κουταλιά της σούπας νερό. Ανακάτεψε τα καλά, άπλωσε τα στις μασχάλες σου, κάνε μασάζ για ένα λεπτό και άφησέ τα για τριάντα λεπτά, στη συνέχεια ξέπλυνε. Επανάλαβε τη διαδικασία πολλές φορές την εβδομάδα.

Τα σημαντικότερα tips για αποτρίχωση με ξυραφάκι

Τριχοφυία στο μουστάκι

Λεύκανε το μουστάκι σου με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Είναι φθηνό και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για τις λευκαντικές κρέμες. Θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα φυσικά αντισηπτικά. Ωστόσο, το κόλπο θα λειτουργήσει μόνο σε άτομα με ανοιχτόχρωμες και αραιές τρίχες, οπότε οι μελαχρινές μπορεί να πρέπει να κάνουν αποτρίχωση με κερί.

Διογκωμένοι πόροι

Οι μάσκες αργίλου είναι πολύ αποτελεσματικές όταν πρόκειται για τη σύσφιξη και την ελαχιστοποίηση των διογκωμένων πόρων. Πρόσθεσε λίγο ροδόνερο ή γάλα για καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις ατμό προσώπου στο σπίτι. Βράσε λίγο νερό, τοποθέτησε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σου και βάλε το πρόσωπό σου στον ατμό για 3 λεπτά.

Ένα άλλο κόλπο είναι να φτιάξεις ένα παχύρρευστο μείγμα από καστανή ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού. Άπλωσέ το στο πρόσωπό σου κάνοντας απαλό μασάζ και μετά ξέπλυνε. Επανάλαβε 2-3 φορές την εβδομάδα.

woman-shaving-legs.jpg

Σημάδια ερεθισμού από το ξυράφι

Ρίξε κρύο νερό στα σημάδια ερεθισμού του ξυραφιού μόλις τα δεις. Οι πόροι θα συρρικνωθούν και τα σημάδια θα εξαφανιστούν μετά από λίγο. Επιπλέον, φρόντισε να αφαιρέσεις τις τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα που συχνά οδηγούν σε ερεθισμό και απόφυγε το ξύρισμα για λίγο για να αφήσεις τα σημάδια ερεθισμού να επουλωθούν. Μπορείς επίσης να αγοράσεις ένα τζελ αλόης που θα καταπραύνει τον ερεθισμό.

Αναρωτιέσαι τι τύπο μαλλιών έχεις; Οι ειδικοί μοιράστηκαν τις καλύτερες συμβουλές τους

Μαλλιά που πετούν

Τα υπερβολικά ξηρά μαλλιά τείνουν να πετάνε προς όλες τις κατευθύνσεις. Ενυδάτωσε τα με ένα κοντίσιονερ μαλλιών και κόψε την ψαλίδα σου ή χρησιμοποίησε μια κρέμα μαλλιών.

Υπάρχει και άλλη λύση: χρησιμοποίησε ένα τζελ φρυδιών για να ισιώσεις αμέσως αυτές τις ενοχλητικές τρίχες που πετούν. Πέρασε τες ελαφρά χωρίς να ασκήσεις πίεση. Διαφορετικά, θα κάνεις τα μαλλιά σου λιπαρά.

Προσοχή: Έχε κατά νου ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το λεμόνι και άλλα φυσικά συστατικά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και φλεγμονή στο ευαίσθητο δέρμα. Συμβουλεύσου έναν γιατρό πριν δοκιμάσεις οποιαδήποτε από τις αναφερόμενες θεραπείες DIY.

Τελευταία τροποποίηση στις 08.05.2023 - 08:25