SEX

Οι συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους το σεξ δεν είναι καλό

13.01.2021
Οι συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους το σεξ δεν είναι καλό
Τα προβλήματα της ερωτικής ζωής και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Είτε λόγω συνήθειας, καραντίνας είτε λόγω του ότι πρόκειται για μια καινούργια γνωριμία που θέλει λίγη δουλειά σε επίπεδο χημείας, το σεξ δεν είναι πάντα το καλύτερο.

Δες και αυτό: Εσύ ξέρεις αυτές τις τρεις ερωτογενείς ζώνες του σώματος σου;

Παρακάτω, θα βρεις μερικούς από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους το σεξ δεν είναι καλό, και τι μπορείς να κάνεις:

Έλλειψη επικοινωνίας
Η αλήθεια είναι πως, ακόμα κι αν υπάρχει επικοινωνία μέσα σε μια σχέση, είναι εύκολο να γίνεις πιο ντροπαλή και "κλειστή" στο σεξ. Αν ο σύντροφος σου κάνει κάτι που δεν σου αρέσει ή θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, πες του το και -που ξέρεις;- μπορεί να ανακαλύψετε ότι έχετε τις ίδιες σκέψεις και επιθυμίες.

Ανησυχείς για το πώς φαίνεσαι
Μπορεί να είναι λογικό όταν είμαστε εκτεθειμένες και ευάλωτες, να βγαίνουν προς τα έξω οι ανασφάλειες που αφορούν στην εξωτερική μας εμφάνιση και στο σώμα μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο σύντροφος σου δεν πρόκειται να παρατηρήσει τις ατέλειες που (νομίζεις ότι) έχεις. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι σε έχει επιλέξει για αυτό που είσαι.

Δεν αφοσιώνεσαι στην ευχαρίστηση σου
Μη βασίζεσαι μόνο σε εκείνον για να ικανοποιηθείς: Αφιέρωσε χρόνο για τον εαυτό σου, μάθε καλύτερα το σώμα σου και να ανακάλυψε τα "κουμπιά" σου. Όταν βρεις αυτό που θέλεις και χρειάζεσαι, θα μπορέσεις και να το ζητήσεις από εκείνον.

Δεν κάνεις πειραματισμούς
Όλοι έχουμε ρουτίνες είτε πρόκειται για τον πρωινό καφέ είτε για τη σεξουαλική μας ζωή. Όταν ανακαλύψεις πως κάτι «δουλεύει» στο κρεβάτι είναι φυσιολογικό να θες να το κάνεις όλη την ώρα. Μόνο που μερικές φορές χρειάζεται να εκπλήξει ο ένας τον άλλον κάτω από τα σεντόνια. Γίνε λίγο πιο δημιουργική για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον του φίλου σου.