SEX

Γιατί η επιθυμία για σεξ αυξάνεται κατά την περίοδο των γιορτών;

27.12.2018
Γιατί η επιθυμία για σεξ αυξάνεται κατά την περίοδο των γιορτών;
Σε μια εποχή όπου τα γκι, τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα κακόγουστα μερικές φορές εορταστικά στολίδια και οι σέξι Santas αφθονούν φαίνεται ότι πολύς κόσμος έχει τον νου του στο... κρεβάτι. Σύμφωνα με τις πωλήσεις προφυλακτικών, τα tweets σε ολόκληρο τον κόσμο και τα ποσοστά γεννήσεων του... Σεπτέμβρη, φαίνεται ότι περνάμε πολλές από τις διακοπές όχι μόνο δίνοντας αγάπη αλλά κάνοντας πολύ σεξ.

Τον Δεκέμβριο του 2017, το Scientific Reports δημοσίευσε μια μελέτη στην οποία οι ερευνητές εξέτασαν το οnline ενδιαφέρον για σεξ σε διάφορες εποχές του χρόνου μέσω πληθυσμών από πλειοψηφικές χριστιανικές και πλειοψηφικές μουσουλμανικές χώρες. Στις 129 χώρες που εξέτασαν, οι αναζητήσεις στο Google για τη λέξη "sex" και τα tweets που έχουν να κάνουν με το σεξ, κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Διάβασε επίσης: Οι 5 top στάσεις στο σεξ για το 2018

Επιπλέον, άλλα στοιχεία δείχνουν ότι o Σεπτέμβριος, ο οποίος ακολουθεί εννέα μήνες μετά τον Δεκέμβριο, έχει το υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων στις ΗΠΑ ενώ οι πωλήσεις προφυλακτικών αυξάνονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Μια μελέτη του 1999 διαπίστωσε «μια απότομη αύξηση στις πωλήσεις προφυλακτικών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων καθώς και την επόμενη εβδομάδα». Μια πιο πρόσφατη μελέτη του 7-Eleven (του πολυκαταστήματος) διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις προφυλακτικών κατά την ημέρα των Χριστουγέννων, ήταν 2,5 φορές υψηλότερες από τον μέσο όρο για την εταιρεία.

Με την αύξηση τόσο της σύλληψης όσο και της αντισύλληψης τον Δεκέμβριο, είναι ξεκάθαρο ότι κάτι στις διακοπές φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Αλλά τι είναι αυτό;

Αυτό το διάβασες; Πόσο σεξ θα έπρεπε να κάνεις μέσα στη βδομάδα;

Ο καθηγητής Luis M. Rocha, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης του 2017 που εξέτασε το ενδιαφέρον των ανθρώπων για το σεξ σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τα ποσοστά γεννήσεων και τις on line δραστηριότητες, υποστηρίζει ότι πριν από τη μελέτη αυτή οι άνθρωποι υπέθεταν ότι το υψηλό ποσοστό γεννήσεων του Σεπτεμβρίου ήταν αποτέλεσμα του ηλιοστάσιου του Δεκεμβρίου (χειμερινό ηλιοστάσιο). «Οι βιολόγοι θεωρούν ότι ήταν απλώς μια προσαρμογή, επειδή άλλα είδη θηλαστικών έχουν το peak των γεννήσεων οι οποίες σχετίζονται με το πόσες ώρες ήλιος υπάρχει σε μια μέρα», είπε. Ωστόσο, η μελέτη του - η οποία εξέταζε χώρες τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ημισφαίριο - αποδεικνύει ότι ο λόγος για το αυξημένο ενδιαφέρον μας για το σεξ στην περίοδο των διακοπών, είναι πολιτιστικό και όχι βιολογικό.

Διάβασε επίσης: Οι γάμοι της χρονιάς: Oι Έλληνες Stars που ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας μέσα στο 2018! [Φωτογραφίες]

Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι το ενδιαφέρον είναι πολιτιστικό, αλλά τι άλλο κάνει τους ανθρώπους στις διακοπές να αναζητούν τόσο πολύ το σεξ; Σύμφωνα με τον Jesse Kahn σκηνοθέτη και sex therapist στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν πολλά πράγματα που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αναζητήσουν το σεξ κατά τη διάρκεια των διακοπών. «Για εκείνους που το σεξ είναι συνδεδεμένο με την οικογένεια και την αναπαραγωγή, μπορεί να αισθάνονται εμπνευσμένοι για να δημιουργήσουν ή να διευρύνουν τις οικογένειές τους», λέει ο Kahn, ενώ πολλές φορές οι διακοπές «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιο τολμηρή αναζήτηση σεξουαλικής σχέσης».

Ο Kahn επισημαίνει επίσης ότι οι αργίες των διακοπών παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες για συναντήσεις που περιλαμβάνουν πολύ αλκοόλ και η τοξίκωση μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να θέλουν περισσότερο σεξ (και είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικά). Επομένως, απολαύστε τις διακοπές σας και ότι είναι να γίνει θα γίνει!