4 τεχνικές για να κάνεις το μωρό σου να κοιμηθεί μέσα σε λίγα λεπτά

02.04.2021
4 τεχνικές για να κάνεις το μωρό σου να κοιμηθεί μέσα σε λίγα λεπτά
Το να βάζεις ένα μωρό να κοιμηθεί σχετικά γρήγορα μπορεί να καταλήξει σε μπελά αφού τα βιολογικά ρολόγια των μωρών δεν αναπτύσσονται γρήgορα παρά μόνο όταν γίνουν 3 μηνών και έπειτα. Οι περισσότεροι γονείς ελπίζουν ότι ο χρόνος του ύπνου με το μικρό τους θα είναι μια γαλήνια και αγγελική στιγμή, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Με αυτές τις παρακάτω 4 απλές τεχνικές θα μπορέσεις να κάνεις το μωρό σου να κοιμηθεί γρήγορα και χωρίς να κλαίει.

Προσπάθησε να κάνεις το μωρό να επικεντρωθεί σε ένα πράγμα

Αυτή η πρώτη τεχνική είναι απλή και κάνει θαύματα. Φυσικά, τα μωρά είναι πολύ περίεργα και τα μάτια τους κινούνται παντού επειδή θέλουν να εξερευνήσουν το περιβάλλον. Έτσι, εάν μπορείς να κάνεις τα μάτια του μωρού να επικεντρωθούν σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, ειδικά αν αυτό είναι πάνω από το οριζόντιο επίπεδο των ματιών του, τα μάτια του θα κουραστούν γρήγορα και τελικά θα κλείσουν.

Ηρέμησε το μωρό χαιδεύοντας το με το χέρι σου γύρω από το πρόσωπό του

Η δεύτερη τεχνική είναι επίσης εύκολη και λειτουργεί ακόμη καλύτερα εάν το μωρό σου είναι ήδη κάπως νυσταγμένο. Ξεκίνα περνώντας το χέρι σου απαλά και χωρίς να το αγγίζεις, πάνω από το πρόσωπο του μωρού. Συνέχισε και γύρω, όχι μπροστά και πίσω. Το να το κάνεις όλο και πιο αργά κάθε φορά είναι επίσης καλή ιδέα. Επανάλαβε αυτές τις κινήσεις μερικές φορές μέχρι να κοιμηθεί.

Κούνησέ το απαλά για να κοιμηθεί

Η τρίτη τεχνική λειτουργεί δίνοντας μια αίσθηση αποπροσανατολισμού, παρόμοια με το λίκνισμα μιας κούνιας. Ενώ το μωρό είναι στην αγκαλιά σου, τοποθέτησε το χέρι σου στην πλατούλα του μωρού και ξεκίνα απαλά. Αυτό θα προκαλέσει επίσης λίγο κούνημα στο κεφαλάκι του, δίνοντας μια αίσθηση αποπροσανατολισμού που μπορεί να βυθίσει το μωρό σου σε έναν καλύτερο ύπνο.

Κάνε τα όλα μαζί για τα καλύτερα αποτελέσματα

Αυτή η τελευταία τεχνική περιλαμβάνει όλα τα προηγούμενα κόλπα και πολλά άλλα, όπως το να κουνήσεις το μωρό, να το χαιδέψεις και να το κάνεις να επικεντρωθεί σε ένα πράγμα. Το κλειδί για να τα καταφέρεις είναι να ξεκινήσεις να κάνεις τα πάντα λίγο πιο γρήγορα και στη συνέχεια λίγο πιο αργά με την πάροδο του χρόνου, μέχρι το μωρό να κοιμηθεί γρήγορα.