#Μένουμε_Σπίτι: 15 "εύκολα" παιχνίδια που μπορείς να σκαρώσεις για τα παιδιά, μαζί με τα παιδιά

17.03.2020
#Μένουμε_Σπίτι: 15 "εύκολα" παιχνίδια που μπορείς να σκαρώσεις για τα παιδιά, μαζί με τα παιδιά
Πόσο μπορεί να διαβάσει ένα παιδάκι; Πόση τηλεόραση να δει; Πόσο επιτραπέζιο να παίξει; Πόσα video games; Ο χρόνος, σε πολλές από τις περιπτώσεις μοιάζει ατελείωτος μέσα στο σπίτι. Όσο πιο μικρό είναι το παιδί για το οποίο μιλάμε, τόσο πιο δύσκολο είναι. Σκέψου να πρέπει να "μαντρώσεις" υποχρεωτικά παιδιά ηλικίας από 2 έως 8 ετών μέσα σε ένα σπίτι, χωρίς να είναι άρρωστα. Όχι ότι και οι υπόλοιπες ηλικίες δεν έχουν τα "θέματά" τους, αλλά είναι διαφορετικά. Σήμερα θα ασχοληθούμε με αυτή την κατηγορία και θα προτείνουμε μερικές λύσεις που μπορεί να λειτουργήσουν για τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Γιατί -σε περίπτωση που δεν το έχεις αντιληφθεί- έχουμε μέλλον μπροστά μας. Πολύ!

Ιδού λοιπόν μερικές ιδέες που μπορεί να σου λύσουν τα χέρια στις πρωτόγνωρες αυτές στιγμές "εγκλεισμού" που βιώνουμε. Με μία "υποσημείωση" όμως...

Καθώς κινούμαστε σε "αχαρτογράφητα ύδατα" παγκοσμίως, έχε κι εσύ στον νου σου να χαλαρώσεις λίγο και να απολαύσεις αυτά τα παιχνίδια όσο περισσότερο μπορείς. Δεν πειράζει, για παράδειγμα, αν γίνει το μπάνιο χάλια, ή αν βραχούν λίγο τα παιδιά, ή αν σκιστεί ένα μαξιλάρι στο πλαίσιο κάποιων από τις δραστηριότητες που προτείνουμε στη συνέχεια. Και οι μαρκαδόροι. Φρόντισε να είναι από αυτούς που "βγαίνουν" για να μην τρελαθείς.

Sit back and enjoy the ride όμως. Δες αυτή την ευκαιρία ως μοναδική και ζήσε την!

Διαβασε και αυτό: #Μένουμε_Σπίτι: 5 "δουλειές" που επιτέλους θα βρεις την ευκαιρία να κάνεις

1. Δώσε στο παιδί δύο μαρκαδόρους και μια κούτα από χαρτόνι. Άφησε το να το ζωγραφίσει με όποιον τρόπο θέλει.

2. Κάνε ένα πείραμα. Ρίξε λίγο νερό σε μια λεκάνη και δώσε στο παιδί διάφορα αντικείμενα. Άφησε το να ανακαλύψει ποια από αυτά θα βυθιστούν και ποια θα παραμείνουν στην επιφάνεια.

3. Βάλε τα ρούχα μιας κούκλας στη λεκάνη γεμάτη με νερό και ζήτησε από το παιδί να τα «πλύνει».

4. Διοργάνωσε πάρτι γενεθλίων για ένα παιχνίδι. Άφησε το παιδί να το κανονίσει (μπορείς να προετοιμάσεις καπέλα για γενέθλια, μαγειρικά σκεύη παιχνιδιών και μπαλόνια).

5. Άπλωσε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού στο πάτωμα και ζήτησε από το παιδί να σχεδιάσει μια γραμμή με κάποια χάρτινα καράβια και άφησε το να χρησιμοποιήσει μια κουβέρτα για το ρόλο της θάλασσας (μπορούν εύκολα να κάνουν «κύματα» με αυτήν).

6. Δώσε στο παιδί καθαρά λαχανικά και φρούτα και ζητήσε του να φανταστεί ότι εργάζεται σε ένα μανάβικο (χρησιμοποίησε παιχνίδια στον ρόλο των ταμιών και των πελατών).

7. Φτιάξε σημειώσεις με ανάθεση καθηκόντων και τις τοποθέτησε τις σε διαφορετικά δωμάτια (πχ πήγαινε στο μπάνιο και πάρε την οδοντόκρεμα). Διοργάνωσε μια αναζήτηση για το παιδί. Για παράδειγμα, να ζητήσεις να χρησιμοποιήσει έναν χάρτη θησαυρού για να βρει πού κρύβεται ο θησαυρός.

8. Κάνε το παιδί σου έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων. Δώσε του ένα στυλό και χαρτί και άφησε το να σχεδιάσει ένα σχέδιο για την αναδιάταξη των επίπλων του σαλονιού ή του δωματίου του. Οι πιο επιτυχημένες ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν!

9. Αν έχεις αποξηραμένα λουλούδια και φύλλα, δώσε τα στο παιδί σου για να φτιάξει ένα φυτολόγιο.

10. Δώσε στο παιδί πολλά πλαστικά κύπελλα ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει πυραμίδες, φρούρια, πύργους και όποιες άλλες ιδέες που μπορεί να του έρθουν στο μυαλό.

11. Ρίξε νερό σε μια λεκάνη και βάλε μέσα παιχνίδια-ψάρια (ή παιχνίδια που δεν βυθίζονται). Δώσε στο παιδί μια τρυπητή κουτάλα και πρότεινε του να ψαρέψει.

12. Όρισε το πάτωμα ως... λάβα και στρώσε φύλλα ή χαρτόνια και μαξιλάρια ως "νησιά της ασφάλειας". Ο κύριος κανόνας αυτού του παιχνιδιού είναι... να μην πέσεις στη λάβα!

13. Δώσε στο παιδί ένα κομμάτι χαρτί, ένα πινέλο και μπογιά. Πρότεινε του να σχεδιάσει μια φωτογραφία κρατώντας το πινέλο με τα δάχτυλα των ποδιών του.

14. Φέρε φύλλα δέντρων στο σπίτι και ζήτησε από τα παιδιά να γράψουν πάνω γράμματα το ένα στο άλλο.

15. Πρότεινε να φτιάξει ένα φρούριο χρησιμοποιώντας μαξιλάρια, κουβέρτες και άλλα διαθέσιμα υλικά.