5 τρόποι για να διασφαλίσεις πως τα παιδιά τρώνε σωστά!

19.01.2017
Αν θέλεις τα παιδιά σου να τρώνε φρούτα και λαχανικά, χωρίς καβγάδες και φωνές. να τι πρέπει να κάνεις:

#1 Επιμένεις υγιεινά;

Εσύ είσαι ο "καπετάνιος" στα ντουλάπια του σπιτιού και του ψυγείου κι αυτό να το θυμάσαι. Βάζοντας στο σπίτι υγιεινά τρόφιμα και μόνο μπορείς να διασφαλίσεις πως τουλάχιστον μέσα στο σπίτι τα παιδιά θα τρώνε σωστά.

#2 Πες ναι στην ισρορροπημένη διατροφή

Τα παιδάκια - όπως άλλωστε κάνουμε κι οι μεγάλοι - έχουν την τάση να λατρεύουν τρόφιμα λιπαρά και με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Μην ενδίδεις και προσπάθησε να ακολουθήσεις το πρότυπο της ισορροπημένης διατροφής. Η διατροφική πυραμίδα θα σε βοηθήσει.

#3 Δείξε το καλό παράδειγμα

Αν εσύ η ίδια δεν προσπαθήσεις πώς θα το κάνουν τα παιδιά. Αν εσύ μασουλάς σοκολάτες και πατατάτκια, πώς θα σερβίρεις στα παιδιά φρούτα και λαχανικά; Δώσε το καλό παράδειγμα.

#4 Δώσε επιλογές

Όταν κάτι γίνεται εξαναγκαστικά δημιουργεί αντιδράσεις. Προσπάθησε λοιπόν να πλασάρεις τα υγιεινά τρόφιμα με το κόλπο της επιλογής. "Θα ήθελες μήλο, μπανάνα ή μήπως τσιπς καρότου;"

#5 Μην δωροδοκείς το παιδί με λιχουδιές

Είναι κάτι που οι περισσότεροι γονείς κάνουν χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες κι αυτό γιατί παροδικά τους γλιτώνει από φωνές και μπελάδες. Πόσες φορές υποσχέθηκες στο παιδί σοκολάτα, γαριδάκια ή κάποιο άλλο ανθυγιεινό σνακ για να κάνει κάτι; Η τακτική αυτή είναι ότι χειρότερο...