Τριήμερο με τα πεθερικά; Βάλε τον πλοηγό

25.02.2017
Θα περάσεις το Σββατοκύριακο, ή ακόμη χειρότερα τριήμερο με τα πεθερικά; Σου δίνουμε μικρά τιπς για να περάσουν οι ημέρες ευχάριστα και να βγεις αλώβητη!

Πώς θα περάσει το Σαββατοκύριακο με τα πεθερικά;

Η ώρα της συνάντησης

Ξέρεις τις αγαπημένες τους συνήθειες και τα σνακ που λατρεύουν; Καλόπιασέ τους με ένα δωράκι. Φτιάξε ένα καλαθάκι με λιχουδιές και μικρά δωράκια για να τους τις προσφέρεις.

Προσοχή: Αν η πεθερά είναι βαθιά θρησκευόμενη φρόντισε το καλαθάκι να είναι γεμάτο σαρακοστιανά αν είναι περίοδος νηστείας.

Όλα είναι θέμα σχεδίου. Μάθε περισσότερα

Έχεις πλάνο;

Ένας καλός τρόπος για να αποφύγεις τις παρεξηγήσεις και να περάσεις καλά είναι να είσαι προετοιμασμένη. Φτιάξε πρόγραμμα και βάλε το σχέδιο σε εφαρμογή.

Πρότεινε να κάνετε μια μικρή εκδρομούλα με το αμάξι ή να κάποια δραστηριότητα. Δε χρειάζεται να είναι κάτι συναρπαστικό. Ο κινηματογράφος, ένα μουσείο, μια θεατρική παράσταση, η επίσκεψη σε κάποιο μοναστήρι ή ακόμη και το λούναπάρκ μπορούν να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση να περάσεις την ημέρα κλεισμένη σπίτι θέλοντας να πνίξεις τα πεθερικά. Φρόντισε λοιπόν να είναι η ημέρα γεμάτη για να περάσουν οι ώρες χωρίς εντάσεις και βαρετές ή ενοχλητικές συζητήσεις.

Πώς θα περάσει η ώρα αναίμακτα στο σπίτι

  • Ξεκίνα με ένα κοπλιμπέντο για τον άντρα σου κι άσε την πεθερά να καυχιέται ακατάπαυστα για τον κανακάρη της. Μόλις βάλει τελεία, θα έχετε όλοι νυστάξει ή τουλάχιστον αυτό θα προσποιηθείς.
  • Εναλλακτικά μπορείς να προτείνεις να παίξετε όλοι μαζί κάποιο επιτραπέζιο ή χαρτιά.

Κι αν δεν πιάσουν τα παραπάνω, σου έχουμε και plan B, στην επόμενη σελίδα.

Plan B

Την επόμενη ημέρα, μπορείς να βάλεις σε εφαρμογή το σχέδιο Β, δηλαδή ενισχύσεις από τους κολλητούς ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να ακολουθήσεις παραπάνω πρόγραμμα, με μικρές αλλαγές.

Μερικά tips για να αποφύγεις τους καυγάδες

  • Πάρε βαθιές ανάσες και μέτρα έως το 10. Δε χρειάζεται να απαντάς και στην παραμικρή σπόντα.
  • Μη ζητάς από τον άντρα σου να πάρει θέση ενώ καυγαδίζεις με την πεθερά. Ο καυγάς θα φουντώσει.
  • Δείξε πως υπολογίζεις την άποψή της και κάνε της κοπλιμέντα.
  • Σκέψου πριν εκραγείς: Ένα Σαββατοκύριακο είναι θα περάσει.