4 κοινά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν ξεκινούν μια μικρή επιχείρηση

22.11.2021
4 κοινά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν ξεκινούν μια μικρή επιχείρηση
Το να αφιερώνεις χρόνο για τον εαυτό σου θα πρέπει να είναι μέρος της δουλειάς

Το χτίσιμο μιας επιχείρησης από την αρχή σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων συχνά βρίσκουν τον εαυτό τους σε νέους και μερικές φορές περίπλοκους ρόλους. Είτε είσαι επιχειρηματίας για πρώτη φορά είτε είσαι βετεράνος μικρών επιχειρήσεων, το να κάνεις ταχυδακτυλουργικά τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, του λογιστή και της ομάδας μάρκετινγκ σημαίνει ότι το να κάνεις ένα λάθος μπορεί συχνά να φαίνεται αναπόφευκτο. Το καλό είναι ότι μπορείς πάντα να μάθεις από τις εμπειρίες των άλλων.

Πώς να είσαι πιο υπομονετική με τον εαυτό σου

Η Janna Meyrowitz Turner, ειδικός επιχειρησιακής στρατηγικής και ιδρύτρια του Style House και η Trinity Mouzon Wofford, ιδρύτρια της επωνυμίας ευεξίας GOLDE μοιράζονται τις συμβουλές τους σχετικά με τα κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγουν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων:

Λάθος 1: Υποτιμάς την αξία σου
Όταν διευθύνεις μια μικρή επιχείρηση, μπορεί να είναι εύκολο να μπεις σε μια νοοτροπία να θέλεις να αποδείξεις τον εαυτό σου. Η θυσία του εισοδήματος για μελλοντική ανάπτυξη φαίνεται να αξίζει τον κόπο. Ωστόσο, η Meyrowtiz Turner προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να μην παίρνουν λιγότερα από αυτά που αξίζουν — ακόμα κι αν είναι για κάτι που φαίνεται σαν μια προσοδοφόρα ευκαιρία. "Είναι σημαντικό να γνωρίζεις την αξία σου. Συνειδητοποίησα, καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, ότι ποτέ δεν μετάνιωσα που δεν πήρα έναν πελάτη που δεν μπορούσε να με αντέξει οικονομικά — και αυτό έγινε το μάντρα μου. Η τιμή σου αντανακλά την αξία της δουλειάς σου."

Λάθος 2: Δεν δίνουμε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα
Όταν διακυβεύεται η δική σου αποστολή, η επωνυμία ή το όνειρό σου, μπορεί να είναι δύσκολο να αφιερώσεις χρόνο για να ξεκουραστείς. Όμως, σύμφωνα με την Mouzon Wofford, ένας τρόπος ζωής με επίκεντρο τη δουλειά μπορεί συχνά να αποβεί εις βάρος της επιχείρησής σου. «Μην καταπονείς τον εαυτό σου σε σημείο να είσαι αντιπαραγωγικη. Πρέπει να αφήσεις χώρο για να σχεδιάσεις ιδέες και στρατηγικές για το μέλλον".

Λάθος 3: Θυσία της Αυθεντικότητας
Μια ισχυρή κοινότητα είναι αυτό που μπορεί να εκτοξεύσει ή να καταστρέψει μια μικρή επιχείρηση. Ως συνιδρυτής της GOLDE, η Mouzon Wofford έχει καλλιεργήσει μια κοινότητα ομοϊδεατών καταναλωτών—οι οποίοι επίσης επενδύουν στην ευεξία, την προσβασιμότητα και τη βιωσιμότητα—που έχουν ενισχύσει την κλιμάκωση της εταιρείας της. Η οικοδόμηση μιας επιτυχημένης κοινότητας απαιτεί χρόνο και προσπάθεια — αφιερώνοντας πόρους για την κατανόηση των πελατών και τον εντοπισμό τρόπων για τη διευκόλυνση πραγματικών σχέσεων. Μην λες και μην κάνεις κάτι μόνο και μόνο επειδή βλέπεις μια άλλη εταιρεία να το κάνει. Δημιούργησε τη δική σου φωνή.

Λάθος 4: Δεν επενδύουμε σε υποδομές
«Στην αρχή της επιχείρησής μου, δεν κατέθεσα κάτι σωστά», θυμάται η Meyrowitz Turner, εξηγώντας ότι μόλις ένα χρόνο μετά την απόκτηση ενός υπαλλήλου, την ειδοποίησαν για το λάθος. Διόρθωσε το πρόβλημα, αλλά τώρα χρησιμοποιεί αυτήν την εμπειρία ως παράδειγμα γιατί είναι τόσο σημαντικό να "επενδύσεις στην υποδομή σου" από νωρίς. «Το είδος της επένδυσης που κάνεις στην υποδομή σου πρέπει να είναι ανάλογο με την επιχείρησή σου», λέει. «Ειδικά αν αυτοί οι τομείς δεν είναι η τεχνογνωσία σου, καλό θα είναι να προσλάβεις κάποιον άλλο να το κάνει».