Πώς να αναβαθμίσεις το βιογραφικό σου αυτό το φθινόπωρο

21.09.2021
Πώς να αναβαθμίσεις το βιογραφικό σου αυτό το φθινόπωρο
Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείς αυτούς τους δείκτες, βάσει ανάλυσης περισσότερων από 670.000 βιογραφικών

Εάν αναζητείς μια νέα δουλειά,ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις το βιογραφικό σου. Η τελευταία έρευνα από τον ιστότοπο καριέρας Zety προσφέρει εξαιρετικές συμβουλές για αυτό. Στη νέα της έκθεση για τις τάσεις των βιογραφικών, η Zety μοιράζεται τα ευρήματά της από μια ανάλυση περισσότερων από 670.000 βιογραφικών.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις το βιογραφικό σου;

Δες παρακάτω όσα θα είναι καλό να ακολουθήσεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες σου για πρόσληψη:

Προσάρμοσε το για κάθε αίτηση
Γενικά μιλώντας, προτιμούνται τα βιογραφικά που είναι προσαρμοσμένα στην εκάστοτε δουλειά που αναζητείς. Απορρίπτονται συνήθως τα γενικά έγγραφα που μοιάζουν να έχουν σταλεί ξανά και ξανά. Παρόλα αυτά, το Zety διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν μπαίνουν στον κόπο να προσαρμόσουν τα βιογραφικά τους. Μόνο το 2% των υποψηφίων σε έρευνα δήλωσαν ότι δημιούργησαν πέντε ή περισσότερες εκδοχές των βιογραφικών τους.

Το σωστό μέγεθος
Παλιότερα, λεγόταν το κλασικό βιογραφικό της μιας σελίδας ήταν προτιμότερο. Ως εκ τούτου, ο Zety διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βιογραφικών που εξέτασε ήταν μία σελίδα. Καλό θα είναι όμως να ξανασκεφτείς το μέγεθος που πρέπει να έχει το βιογραφικό σου - οι επιλογές σου ποικίλουν ανάλογα με το πόσο μακριά είσαι στην καριέρα σου. Εάν ξεκινάς τώρα την καριέρα σου, πιθανότατα έχεις μια ιστορία καριέρας που ταιριάζει εύκολα σε μία σελίδα. Αν είσαι υποψήφια μεσαίου ή ανώτερου επιπέδου, η έκθεση του Zety προτείνει ότι θα έχεις σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα με ένα βιογραφικό σημείωμα δύο σελίδων. Σύμφωνα με την έκθεση, το 77% των εργοδοτών πιστεύει ότι οι έμπειροι επαγγελματίες εμφανίζονται ως πιο έμπειροι όταν χρησιμοποιούν ένα βιογραφικό σημείωμα δύο σελίδων.

Μοιράσου τις ικανότητες σου
Είναι σημαντικό το βιογραφικό σου να παρουσιάζει μια πλήρη εικόνα των δεξιοτήτων σου και να δείχνει πώς ταιριάζουν με τις απαιτήσεις της εργασίας που αναζητάς.

Οι δεξιότητες είναι το κλειδί στον εργασιακό χώρο του μέλλοντος και παρέχουν ένα κρίσιμο πλεονέκτημα, ακόμη και σε τεχνικές εργασίες. Η έρευνα του Zety απαριθμεί τους τομείς που σημειώνονται πιο συχνά και το ποσοστό των βιογραφικών που τα αναφέρουν: επικοινωνίες (14%), εξυπηρέτηση πελατών (9%), διαχείριση έργων (7%), διαχείριση χρόνου (6%) και ηγεσία (5%).

Εάν αυτά είναι πραγματικά μέρος του ιστορικού σου και σχετίζονται με τη δουλειά, καλό θα είναι να τα αναφέρεις, αλλά να είσαι συγκεκριμένη. Μην πεις ότι είσαι "καλή στα επικοινωνιακά". Αντ 'αυτού, πες ότι έχεις "ισχυρές δεξιότητες παρουσίασης.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρεις τυχόν πιστοποιήσεις που έχεις αποκτήσει. Μόνο το 27% των βιογραφικών που ερωτήθηκαν περιλάμβαναν αυτά τα επιτεύγματα, αλλά, σύμφωνα με τον Zety, οι πιστοποιήσεις είναι "η πιο αποδεδειγμένη μέθοδος επίδειξης των γνώσεών σου".

Δείξε όλο το φάσμα σου
Ο σημερινός κόσμος υφίσταται ραγδαίες αλλαγές στην τεχνολογία, το περιβάλλον, τις δομές διαχείρισης και το ίδιο το σχήμα του χώρου εργασίας. Οι εργοδότες αναζητούν άτομα που έχουν δημιουργική πλευρά και ζωή εκτός εργασίας.

Η ανάγνωση, το blogging, τα ταξίδια, η μουσική και ο αθλητισμός είναι τα πιο συνηθισμένα χόμπι που αναφέρονται. Αλλά μην τα αναφέρεις - δείξτε πώς το χόμπι σου σχετίζεται με την υποψηφιότητά σου. Για παράδειγμα, εάν υποβάλλεις αίτηση για εργασία στα οικονομικά, μπορείς να αναφέρεις μερικά από τα σχετικά βιβλία που διαβάζεις.