Επαγγελματική συνέντευξη: Πώς να απαντήσεις στην πιο δύσκολη ερώτηση

19.06.2019
Επαγγελματική συνέντευξη: Πώς να απαντήσεις στην πιο δύσκολη ερώτηση
Σου έγινε μια δύσκολη ερώτηση στη συνέντευξη για καινούργια δουλειά; Μην πανικοβάλλεσαι και μάθε τι πρέπει να κάνεις

Λίγο καιρό αφού έστειλες το βιογραφικό σου σε μια εταιρεία για μια νέα θέση που σε ενδιαφέρει, σε πήραν τηλέφωνο και σου είπαν τα ευχάριστα: Θέλουν να σε δουν και έχεις ραντεβού για συνέντευξη.

Δες και αυτό: Θέλεις να μάθεις ποιο είναι το κλειδί για μια λαμπρή καριέρα με... μέλλον;

Αρχικά, να πούμε ότι καλό θα ήταν να προετοιμαστείς και να διαβάσεις κάποια πράγματα για την εταιρεία που θα επισκεφθείς. Θα κάνεις καλή εντύπωση και θα μετρήσει, σίγουρα, υπέρ σου αν δείξεις πως είσαι ενημερωμένη και ξέρεις πού βρίσκεσαι.

Επίσης σημαντικό είναι να είσαι στην ώρα σου και να ξέρεις πως κατά πάσα πιθανότητα θα σου ζητήσουν να τους πεις λίγα πράγματα για τον εαυτό σου. Με αυτή την ερώτηση ελπίζει ότι θα σε κάνει να χαλαρώσεις και να ξεκινήσεις την κουβέντα. Η απάντησή σου θα καθορίσει τη ροή της συζήτησης και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για εσένα να πουλήσεις τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σου.

Αυτό το είδες; Όσα προσέχει το αφεντικό σου την ώρα που δουλεύεις

Να είσαι σύντομη, περιεκτική και να αποφύγεις τις υπερβολές και τα ψέμματα. .Να είσαι όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται και να επικοινωνήσεις το θετικό χαρακτηριστικό σου με ένα παράδειγμα με το οποίο ο συνομιλητής σου μπορεί να ταυτιστεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν είναι σκοπός να πεις τα πάντα, αλλά κάτι που να έχει ενδιαφέρον και να «κουμπώνει» με τα χαρακτηριστικά της θέσης για την οποία ενδιαφέρεσαι.

Μην ξεχάσεις να αναφέρεις την εμπειρία σου σε παρόμοια θέση, είτε κάποια σχετική εξειδίκευση, είτε κάποια εκπαίδευση που παρακολούθησες και τις ικανότητες που απέκτησες.

Διάβασε επίσης: 10 τρόποι να γίνεις καλύτερη στη δουλειά σου