10 τρόποι να γίνεις καλύτερη στη δουλειά σου

22.05.2019
10 τρόποι να γίνεις καλύτερη στη δουλειά σου
Τα tips που θα δώσουν ώθηση στην καριέρα σου

Πολλλές γυναίκες έχουν μεγαλώσει με τη νοοτροπία πως μια δουλειά δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας τρόπος να βγουν χρήματα.

Αν όμως δεν ανήκεις σε αυτήν την ομάδα, ή ακόμη κι αν ανήκεις, ενδιαφέρεσαι να γίνεις καλύτερη στη δουλειά σου, είτε για οικονομικούς είτε για προσωπικούς λόγους, υπάρχουν τρόποι. Διάβασε τους παρακάτω:

Δες επίσης: Τα σημάδια που δείχνουν ότι αδικείσαι στη δουλειά

Προγραμματίσου

Κάθε βράδυ, προτού φύγεις από το γραφείο, κάνε μια λίστα με τις προτεραιότητές σου για την επόμενη μέρα.

Φτιάξε χάρτη προτεραιότητας

Πάρε ένα χαρτί και γράψε τις σημαντικές πρωτοβουλίες και τα project σου σε αυτό, απεικονίζοντας το καθένα ως ένα σχήμα στη σελίδα. Ψάξε για συνδέσεις και διασταυρώσεις μεταξύ τους. Φτιάξε το project με την υψηλότερη προτεραιότητα ως το μεγαλύτερο από τα άλλα σχήματα. Τώρα, οργάνωσε τα και σκέψου πώς μπορείς να υποδιαιρέσεις τον περιορισμένο χρόνο και την ενέργεια σου για να ολοκληρώσεις τα πιο σημαντικά έργα και πολλά από εκείνα με τα χαμηλότερης προτεραιότητας.

Κράτησε ημερολόγιο

Μπορείς να κρατήσεις ένα ημερολόγιο για τη δουλειά σου τόσο εύκολα και αποτελεσματικά όσο ένα ημερολόγιο για τη ζωή σου. Αν γράφεις τις ιδέες σου σε χαρτί, μπορείς να δεις πιο καθαρά τις ευκαιρίες, τις παγίδες και τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις.

Διάβασε και αυτό: 10 μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές που μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το άγχος

Μάθε να λες "Θα ήθελα να βοηθήσω, αλλά δεν μπορώ."

Κάνε εξάσκηση στο να βάζεις τα όρια σου στη δουλειά. Κανείς δεν θα σέβεται τα όρια που δεν δημιουργείς εσύ η ίδια.

Σκέψου το μέλλον

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη δουλειά είναι ότι είναι τόσο επικεντρωμένοι στα ζητήματα που βρίσκονται ακριβώς μπροστά τους, αγνοώντας τα πιο μακροπρόθεσμα θέματα. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που πάντα κοιτούν έξι μήνες, ένα χρόνο και αρκετά χρόνια μπροστά.

Ζήτησε συμβουλές

Η δουλειά μπορεί να είναι ένας αρκετά ανταγωνιστικός χώρος. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να ζητήσεις από τους συναδέλφους σου συμβουλές σχετικά με την δουλειά, αλλά είναι μια καλή ιδέα,καθώς χτίζει εμπιστοσύνη και αυξάνει τις πιθανότητες να ζητήσουν και οι άλλοι συμβουλές από εσένα.

Αυτό το είδες; Ακούς μουσική στη δουλειά; Δες τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την παραγωγικότητά σου

Σεβάσου τη λίστα των υποχρεώσεών σου, αλλά μην επικεντρωθείς μόνο εκεί

Οι περιστάσεις και οι προτεραιότητες σου μπορούν να αλλάξουν σε μια μόνο στιγμή. Η λίστα των υποχρεώσεών σου είναι ένα σημαντικό εργαλείο, αλλά δεν πρέπει να καθορίζει όλη την επαγγελματική σου ζωή. Επαναξιολόγησε συχνά τις δραστηριότητές σου - πολλές φορές την ημέρα - για να βεβαιωθείς ότι κάνεις το πιο σημαντικό πράγμα σε κάθε στιγμή.

Συγχρονίσου με το αφεντικό σου

Πολλοί εργαζόμενοι υποθέτουν ότι ο διευθυντής τους γνωρίζει καλά τις δραστηριότητές τους, αλλά δεν είναι αλήθεια. Μία φορά το μήνα ή πιο συχνά, αν είναι δυνατόν, συζήτησε μαζί με το αφεντικό σου για τις προτεραιότητες και τα project σου. Μοιράσου τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου. Θα βοηθήσει τη σχέση σας και θα του δείξεις πως είσαι υπεύθυνη.

Κάνε διαλείμματα

Η δουλειά χωρίς διαλείμματα είναι ένας σίγουρος τρόπος για να θολώσεις και να κάνεις λάθη. Κλείσε τα μάτια σου και άκουσε ένα ολόκληρο τραγούδι από τα ακουστικά σου.

Επιβεβαίωσε τον εαυτό σου

Όταν αποκτάς μια νέα ικανότητα ή λύνεις ένα περίπλοκο πρόβλημα, γιόρτασε το.