Τι να κάνεις αν η δουλειά σου απορροφά όλη την ενέργεια σου

26.06.2019
Τι να κάνεις αν η δουλειά σου απορροφά όλη την ενέργεια σου
4 βήματα για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου

Νιώθεις ότι η δουλειά που κάνεις σου ‘ρουφάει’ όλη σου την ενέργεια και σε εξασθενεί; Αισθάνεσαι ότι θέλεις να πάρεις άδεια με ανοιχτή επιστροφή ή να δηλώσεις παραίτηση;

Δες και αυτό: Όσα προσέχει το αφεντικό σου την ώρα που δουλεύεις

Αν η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι “ναι” αλλά η πραγματικότητα σε ξεπερνά, είτε γιατί δεν μπορείς να βρεις εύκολα άλλη δουλειά είτε γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν, υπάρχουν τρόποι για να ξαναβρείς το ‘mojo’ σου.

Θέσε ως προτεραιότητα τον εαυτό σου
Μην περιμένεις να το κάνει κανένας άλλος, παρά μόνο εσύ. Συνέχισε να δουλεύεις σκληρά, αλλά θέσε όρια όταν πρέπει. Μία καλή αρχή (και ιδέα) είναι να μην τσεκάρεις τα email σου τις ώρες εκτός γραφείου γιατί έτσι δεν δίνεις στον εγκέφαλό σου την ευκαιρία να χαλαρώσει.

Αυτό το είδες; 5 tips για να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις

Κάνε ένα φίλο στη δουλειά
Αυτό που χρειάζεσαι σε μια τέτοια περίπτωση είναι ένας φίλος με θετική σκέψη και ενέργεια. Κάνε παρέα με κάποιον που βλέπει τη ζωή με αισιόδοξη ματιά και επηρεάσου θετικά. Επίσης, προσπάθησε να κάνεις ένα διάλειμμα για καφέ ή μεσημεριανό ώστε να ξεφύγεις λίγο από τη δουλειά.

Μείωσε τη λίστα με όσα πρέπει να κάνεις
Προσπάθησε να “σπάσεις” καθετί που έχεις να κάνεις σε υποκατηγορίες ώστε να είναι πιο διαχειρίσιμο και να νιώθεις ότι έχεις καταφέρει τον στόχο σου.

Βρες ένα καινούργιο χόμπι
Τι ήθελες πάντα να κάνεις; Μαθήματα φωνητικής, ένα νέο είδος yoga, ή απλά να διαβάζεις βιβλία; Βρες τι είναι αυτό που σου αρέσει και κάνε κάτι εκτός γραφείου.

Διάβασε επίσης: 10 τρόποι να γίνεις καλύτερη στη δουλειά σου