Όσα προσέχει το αφεντικό σου την ώρα που δουλεύεις | αρμονικη ζωη , ευ ζην , καριέρα | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
17:00
15/5/2019

Όσα προσέχει το αφεντικό σου την ώρα που δουλεύεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι περισσότερα απ'όσα περίμενες!

Ανεξάρτητα από το πόσο χαλαρό ή αυστηρό είναι το περιβάλλον στο οποίο εργάζεσαι, υπάρχουν κάποια πράγματα που το αφεντικό σου θα παρατηρεί πάντοτε.

Τι παρατηρεί, λοιπόν, πάντοτε το αφεντικό σου;

Δες και αυτό: Τα σημάδια που δείχνουν ότι αδικείσαι στη δουλειά

 

Την ώρα που φτάνεις στο γραφείο
Μία δουλειά απαιτεί τυπικότητα στο ωράριο. Ακόμα και αν το αφεντικό σου είναι χαλαρό, πάντα θα παρατηρεί την ώρα που φτάνεις το πρωί. Σε περίπτωση που αργήσεις ή θέλεις να πάρεις άδεια είναι σημαντικό να φροντίζεις να ενημερώνεις όσο πιο έγκαιρα μπορείς.

Αν φεύγεις νωρίς ή αργά
Αν αργήσεις να φτάσεις το πρωί, τότε είναι πιθανό να φύγεις πιο αργά από την συνηθισμένη ώρα. Παρόλα αυτά, εάν αργήσεις στη δουλειά σου και ταυτόχρονα φύγεις νωρίς τότε αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο. 

Αυτό το είδες; 5 απλές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις μια επιτυχημένη καριέρα

 

Τον τρόπο που ντύνεσαι
Ανεξαρτήτως με το εργασιακό σου περιβάλλον, ο τρόπος που θα επιλέξεις να παρουσιάσεις τον εαυτό σου είναι σημαντικός και ένα ντύσιμο περιποιημένο και κομψό θα κερδίζει πάντοτε τις εντυπώσεις. 

Πώς χρησιμοποιείς την τεχνολογία
Περιόρισε τον χρόνο που ξοδεύεις στα social media και χρησιμοποίησε την τεχνολογία και τους πόρους που σου παρέχει η δουλειά σου για να γίνεις περισσότερο παραγωγική. 

Τις εκφράσεις που χρησιμοποιείς
Χάρη στις start up εταιρείες το εργασιακό περιβάλλον έχει γίνει περισσότερο casual από ότι στο παρελθόν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείς λεξιλόγιο το οποίο δεν αρμόζει σε έναν εργασιακό χώρο. Όσο άνετα και να νιώθεις προσπάθησε να χρησιμοποιείς ένα λεξιλόγιο το οποίο ταιριάζει στον περιβάλλον το οποίο εργάζεσαι. Το αφεντικό σου σίγουρα θα το εκτιμήσει!

Διάβασε επίσης: 6 πράγματα που ενοχλούν το αφεντικό σου και πώς μπορείς να τα διορθώσεις

 

Αν έχεις εγκλιματιστεί στο γραφείο
Η καλή συνεργασία με τους συναδέλφους σου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της εργασιακής καθημερινότητας και κάτι που ο υπεύθυνος σου λαμβάνει υπόψη του.  Προσπάθησε να παρευρίσκεσαι συχνά σε εργασιακές εκδηλώσεις ή συναντήσεις με την ομάδα σου. 

Πώς αξιοποιείς τον χρόνο σου
Μπορεί η ποιότητα της δουλειάς σου να είναι υψηλή, ολοκληρώνεις όμως αυτά που σου έχουν ζητηθεί στο δεδομένο χρονικό πλαίσιο; Αν χρονοτριβείς σε πράγματα τα οποία δεν θα έπρεπε τότε είναι σημαντικό να αρχίσεις να θέτεις προτεραιότητες έτσι ώστε να προλαβαίνεις κάθε διορία. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ