Η κολλητή μου μόλις χώρισε: Πρέπει ή όχι να κάνω unfollow τον πρώην της;

22.05.2023
Η κολλητή μου μόλις χώρισε: Πρέπει ή όχι να κάνω unfollow τον πρώην της;
Όλες έχουμε βρεθεί στην άβολη κατάσταση να παρηγορήσουμε την κολλητή φίλη μας που μόλις χώρισε και για να τη βοηθήσουμε να εκτονωθεί, θα την πάμε για ένα (ή δύο ποτάκια) και εκεί θα την προτρέψουμε να... κάνει unfollow τον πρώην της στο Instagram. Τι γίνεται όμως αν μας ζητήσει να το κάνουμε κι εμείς; Τι γίνεται με τους πρώην των κολλητών μας που τυχαίνει να μας ακολουθούν στο Instagram; Πρέπει να τους κάνουμε κι εμείς unfollow αν η σχέση τελειώσει;

Δεν υπάρχει μία απάντηση. Υπάρχουν όμως παραδείγματα όπως αυτό της Taylor Swift, η οποία μόλις χώρισε από τον Joe Alwyn τον Απρίλιο, δεν άργησαν οι φίλοι της να του κάνουν unfollow. Μέχρι στιγμής, δες παρακάτω ποιοι έχουν κάνει unfollow τον Joe:

Gigi Hadid

Este Haim

Danielle Haim

Alana Haim

Ryan Reynolds

Lily Aldridge

Martha Hunt

Austin Swift (Ο αδελφός τηςTaylor)

Abigail Anderson (Η καλύτερη φίλη της Taylor)

Η μαζική έξοδος από τη λίστα των followers του Joe έκανε τους φαν της Swift να αναρωτηθούν τι ακριβώς συνέβη μεταξύ τους. «Ο Joe έκανε κάτι κακό;», αναρωτήθηκε ένας TikToker.

Αν και οι fans δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για τον χωρισμό (και η Taylor δεν το έχει επιβεβαιώσει ακόμη), το unfollow φαίνεται να δείχνει ότι δεν ήταν τόσο «φιλικός» ο χωρισμός όσο ανέφεραν αρχικά τα media. Ή μήπως υποτίθεται ότι πρέπει να κάνεις unfollow τον πρώην της φίλης σου αυτόματα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες χωρισμού; Επειδή εμείς δεν είμαστε γκουρού θα εμπιστευτούμε καλύτερα μία ειδικό που δίνει απαντήσεις για τα πρέπει και τα μη της «εθιμοτυπίας» του Instagram, μετά από έναν χωρισμό.

Πρόκειται να συναντήσεις τον πρώην; 14 μηνύματα που μπορείς να του στείλεις για να τον προετοιμάσεις

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να χειριστείς τα πράγματα — ακόμα και όταν πρόκειται για το λογαριασμό σου στο Instagram. «Καθοδήγησε τον εαυτό σου από μέσα», προτείνει η Liz Higgins, σύμβουλος ενηλίκων και ζευγαριών. «Συχνά λειτουργούμε εστίαζοντας εξωτερικά, αναζητώντας μια εξωτερική επιβεβαίωση για τις επιλογές μας με ερωτήσεις όπως: «Τι θα σκεφτούν οι άλλοι;», «Πώς θα φαίνεται αυτό;» Αλλά όταν παίρνουμε τις αποφάσεις μας με βάση τις εσωτερικές μας αξίες, είναι πολύ πιο εύκολο να καθοδηγήσουμε τον εαυτό μας».

Αυτό απαιτεί να ζυγίσεις την απόφαση που πήρες μόνη σου, αντί να εστιάσεις στο πώς μπορεί να την αντιληφθούν οι άλλοι. Θυμήσου, υπάρχει μια λεπτή διαφορά εδώ. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να χωρίσει η κολλητή σου με την πρώτη της αγάπη γιατί απάτησε ο ένας τον άλλο και είναι διαφορετικό να χωρίσει η φίλη σου από τη δουλειά που είχε τρεις μήνες σχέση επειδή ο σύντροφός της μετακόμισε λίγο πιο μακριά από εκείνη. Για να βρεις τον καλύτερο τρόπο καθοδήγησης σε οποιαδήποτε κατάσταση, ξεκίνα κάνοντας μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου:

Πόσο σημαντική είναι αυτή η φιλία για μένα; Η φίλη μου έκανε unfollow τον πρώην της και περιμένει να κάνω το ίδιο; Νιώθω κάποια ανάγκη να κρατήσω μια σχέση με τον πρώην της φίλης μου; (Ποτέ δεν ξέρεις! Ίσως είναι και ένας από τους συναδέλφους σου). Έκανε κάτι εξωφρενικό ο πρώην της φίλης μου ή ήταν φιλικός ο χωρισμός;

Πώς να δεις ποιος σε διέγραψε από φίλο στα social media

Αναλύοντας τις δικές σου αντιδράσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, θα είσαι σε θέση να βρεις ένα τρόπο να δράσεις, ο οποίος θα έχει μεγαλύτερη λογική για εσένα. «Σε μια κατάσταση όπως αυτή, υπάρχουν πραγματικά μικρές διαφορές. Παρόλο που η προφανής αντίδραση είναι πιθανώς να υποστηρίξεις την φίλη σου κάνοντας unfollow τον πρώην της, μπορεί να υπάρχουν λόγοι για τους οποίους αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις», εξηγεί η Higgins. Δεν είναι ένας κανόνας που ταιριάζει σε όλους.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.05.2023 - 08:24