Πώς να δεις ποιος σε διέγραψε από φίλο στα social media

29.01.2020
Πώς να δεις ποιος σε διέγραψε από φίλο στα social media
Ίσως πιστεύεις ότι οι ελιγμοί σου στα social media είναι αόρατοι για όλους, εκτός από τον Mark Zuckerberg. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να ελέγξεις ποιος σε έχει διαγράψει από φίλο στο Facebook, το Instagram ή το Twitter. Σε προειδοποιούμε όμως: Μπορεί να πληγωθείς και αυτή η κίνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Ιδού όλα όσα γνωρίζουμε σχετικά.

Mέσα σε μια φιλία στο Facebook

Κατ 'αρχάς, μερικές διευκρινίσεις, δεδομένου ότι τα διάφορα status στο Facebook μπορεί να είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτά.

Μπορεί κάποιος να σε κάνει unfollow, unfriend ή block. Το κάθε ένα περιορίζει τη σχέση σου με έναν άλλο χρήστη του Facebook, αλλά πρέπει να εξηγηθούν κάποιες διαφορές μεταξύ τους.

Αν κάποιος σε κάνει block, αυτό σημαίνει ότι έχει εξαλείψει εντελώς την πρόσβασή σου στο προφίλ του. Δεν μπορείς να δεις τις αναρτήσεις του, να ξεκινήσεις μια συζήτηση μαζί τους και να τον κάνεις tag οπουδήποτε. Δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί σου.

Συμπέρασμα: Αν δεν μπορείς να δεις το προφίλ κάποιου, να τον βρεις σε μια αναζήτηση ή να του στείλεις μηνύματα, το σίγουρο είναι ότι σε έχει μπλοκάρει.

Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να έχει απενεργοποίησει πλήρως το λογαριασμό του. Για να το ελέγξεις, μπορείς να αναζητήσεις μια παλιά συνομιλία με αυτό το άτομο. Εάν η φωτογραφία προφίλ του είναι ακόμα εκεί, αλλά δεν μπορείς να συμμετάσχεις σε συνομιλία μαζί του, να του στείλεις ένα μήνυμα ή ακόμα και να κάνεις κλικ στο προφίλ του, τότε σε έχει μπλοκάρει.

Εάν δεν υπάρχει μια εικόνα προφίλ, τότε έχει απενεργοποιήσει το λογαριασμό του.

Το Unfriend συμβαίνει όταν κάποιος σε βγάλει από τη λίστα φίλων του. Ενώ χάνεις κάποια πρόσβαση σε αυτό το άτομο, μπορείς ακόμα να δεις το δημόσιο προφίλ του και ακόμη και να απαντήσεις στις δημόσιες αναρτήσεις του.

Εκτός από την περίπτωση που έχει κάνει τους λόγους του σαφείς, μην καταλήξεις σε συμπεράσματα για το γιατί κάποιος σε έβγαλε από τη λίστα φίλων του. Ίσως να τον έχεις εκνευρίσει ή ίσως απλά δεν αλληλεπιδρά στο Facebook και θέλει να μειώσει τη λίστα φίλων του.

Πάντως δεν είναι δύσκολο να ελέγξεις ποιος σε έχει διαγράψει από φίλο. Το site deleted.io σε ειδοποιεί όποτε ο λογαριασμός σου στο Facebook έχει χάσει έναν φίλο. Όταν κάνεις κλικ στο link, θα δεις αν πράγματι σε διέγραψε από τη λίστα των φίλων του ή αν απενεργοποίησε τον λογαριασμό του.

Το Unfollow είναι ένας ξεχωριστός τρόπος δημιουργίας απόστασης μεταξύ των φίλων του Facebook: Όταν κάνεις unfollow ένα άτομο, παραμένει στη λίστα των φίλων σου, αλλά οι αναρτήσεις του δεν εμφανίζονται πλέον στη ροή ειδήσεων σου.

Για να ελέγξεις και να δεις ποιος σε ακολουθεί πήγαινε στην καρτέλα «More» που βρίσκεται στη σελίδα του προφίλ σου και κάνε κλικ στο «Followers». Εάν δεν βλέπεις κάποιον που βρίσκεται ακόμα στη λίστα των φίλων σου, αυτό σημαίνει ότι σε έκανε unfollow. Μπορείς ακόμα να δεις το προφίλ και τις αναρτήσεις του αλλά οι αναρτήσεις σου δεν εμφανίζονται πλέον στη ροή του.

Σε αυτό το σενάριο, είναι πιθανό ότι το άτομο δεν θέλει να πληγώσει τα συναισθήματά σου ή να δημιουργήσει κανένα δράμα (μπλοκάροντας σε ή κάνοντας σε unfriend), αλλά επίσης δεν θέλει να συμμετέχει στις πολιτικές σου απόψεις ή απλά να δει άλλο ένα μωρό γατάκι ή φωτογραφίες του μεσημεριανού σου.

Τι γίνεται με το Instagram και το Twitter;

Αν θέλεις να δεις ποιος σταμάτησε να σε ακολουθεί στο Instagram, δοκίμασε το Unfollowgram, μια υπηρεσία που σε βοηθά να ελέγξεις τη λίστα των followers σου. Και το αντίστοιχο στο Twitter, είναι στο Who Unfollowed Me.