7 ιδέες για πάρτι διαφορετικό που θα κάνει πάταγο!

01.12.2016
Έχεις γενέθλια ή γιορτή; Έπιασες καινούριο σπίτι και θέλεις να το γιορτάσεις; Έχεις έθιμο κάθε Χριστούγεννα να κάνεις ένα μεγάλο πάρτι για να υποδεχτείς τις γιορτές όπως αρμόζει; Όποια κι αν είναι η αφορμή, σου έχω σούπερ ιδέες για πάρτι που θ΄αφήσει εποχή.

#1 Έχεις σκεφτεί το καραόκε;

Μπορεί εσύ κι οι φίλοι σου να μην είστε pop idols αλλά δεν επιδιώκετε και θέση στο The Voice. Άλλωστε, οι παραφωνίες και τα φάλτσα είναι το μυστικό της επιτυχίας για ένα πάρτι γεμάτο γέλιο και διασκέδαση!

#2 Πάρτι με θεματική κι ας μην είναι απόκριες!

Δε χρειάζεται να περιμένεις τις απόκριες για να κάνεις ένα πάρτι με θεματική. Δεν είπαμε να βγάλεις τις στολές από τη ντουλάπα και το πατάρι αλλά μια θεματική του τύπου "ρετρό", "black & white", sexy κι όποιος αντέξει", "Πάμε Χαβάη" μπορεί ν΄ανάψει το κέφι κάθε εποχή του χρόνου.

#3 Βάλε τους όλους στην κουζίνα!

Κάνε ένα πάρτι μαγειρικής όπου όλοι θα μπέιτε στην κουζίνα και το γεύμα θα φτιαχτεί συνεργατικά αν είστε λίγα άτομα ή εναλλακτικά κάνε Διαγωνισμό μαγειρικής. Κάθε καλεσμένος θα αναλάβει να φέρει τη συνταγή με την οποία θα λάβει μέρος - γλυκιά ή αλμυρή - για να τη δοκιμάσουν όλοι. Η έναρξη του διαγωνισμού θα γίνει όταν φτάσουν τα φαγητά κι ετοιμαστεί ο μπουφές! Άσε χώρο στο τραπέζι, βάλε νουμεράκια και φυσικά μη ξεχάσεις την κάλπη για την ανάδειξη του νικητή! Πίστεψέ με η ιδέα έχει δοκιμαστεί και μάλιστα με επιτυχία. Και το μεγάλο θετικό: κάνεις πάρτι σούπερ οικονομικό!

#4 Πάρτι με παιχνίδια.... όπως στα παιδικά τα χρόνια

Μπορεί η ιδέα να είναι παιδική αλλά ακόμη κι οι πιο σοβαροί επαγγελματίες θα ενδώσουν. Ακόμη και η πιο αστεία ιδέα θα τους ξεσηκώσει όλους και θα γελάσετε μέχρι δακρύων. Το concept θέλει να γίνετε όλοι ξανά παιδιά. Φτιάξε ομάδες και θυμήσου παιχνίδια της κατασκήνωσης όπως αυτό που στο ρυθμό της μουσικής περνάς κάτω από ένα κομμάτι ύφασμα ή ξύλο χωρίς να σκύψεις αλλά με σπάσιμο της μέσης προς τα πίσω, βάλε τους να παίξουν σε ζευγάρια και να "ντύσουν" τις/τους συνοδούς μούμια με χαρτί υγείας χωρίς ν΄αφήσουν κενά και σε χρόνο dt (πάντα με τη συνοδεία μουσικής). Μέχρι και μουσικές καρέκλες μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι... Οι ιδέες είναι άπειρες, διάθεση να υπάρχει.

#5 Κοκτέιλ πάρτι αλά Sex and the City

Οι άντρες αποκλείονται ή είναι ευπρόσδεκτοι ανάλογα με τη διάθεση. Το σίγουρο πάντως είναι ένα: αυτό το πάρτι θα περιέχει αλκοόλ και συγκεκριμένα κοκτέιλ που θα φτιάξεις live μπροστά στους καλεσμένους με τσαχπινιά και μπρίο και φυσικά θα τους βάλεις στο παιχνίδι! Λίγη μουσική, χρώμα, διάθεση και κούνημα του shaker στο ρυθμό θα φέρουν γέλια και διασκέδαση μέχρι πρωϊας.

#6 Πάρτι διήμερο σε δύο μοτίβο; ξεσάλωμα - χαλάρωση

Η ιδέα αυτή απαιτεί λίγους καλεσμένους, εκτός κι αν είστε αποφασισμένοι να κοιμηθείτε όλοι στρωματσάδα. Η συνταγή είναι απλή: καλείς τους πιο καλούς φίλους για ξεσάλωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τους ενημερώνεις να φέρουν πιτζάμες, νυχτικά, μάσκες ύπνου και τα συναφή. κοιμάστε, ξυπνάτε, τρώτε πρωινό και χαλαρώνετε την επόμενη ημέρα με όποιο τρόπο επιλέξετε, από το μποτέ, καφέ ή και TV στον καναπέ.

#7 Πάρτι με επιτραπέζια και ταινία; Κι όμως γίνεται!

Τι σημαίνει πάρτι; Δυνατή μουσική και ποτά ή μήπως διασκέδαση μέχρι πρωϊας, γέλιο και καλή διάθεση με φίλους; Αν τ δεύτερο σκέλος ταιριάζει καλύτερα σε αυτό που εσύ οριζεις πάρτι, αυτή η ιδέα σίγουρα δε θα σε αφήσει αδιάφορη. Φόρα την καλύτερη διάθεση, κατέβασε τα επιτραπέζια, επιστράτευσε παιχνίδια όπως το "ζώο, πράγμα, φυτό", τ΄αγαλματάκια ακούνητα που έγιναν ξανά της μόδας μετά το #mannequin challenge, φτιάξε λίστα με ταινίες κάθε τύπου, από περιπέτειας, κωμικές ή ρομάντσα και καλή διασκέδαση!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα