Η γλώσσα του σώματος στη φιλία: Τι να ΜΗΝ κάνεις για ν΄αποκτήσεις νέους φίλους

06.12.2016
Μήπως κάθε φορά που γνωρίζεις νέους ανθρώπους χάνεις τον έλεγχο και ξεπερνάς τα όρια; Το σίγουρο είναι πως θέλεις να δώσεις θετικ΄ή εντύπωση αλλά στην προσπάθειά σου να γίνεις αρεστή πιθανότατα να ξεπερνάς τα όρια, ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνεις. Σου αποκαλύπτουμε τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να διακρίνεις πως μάλλον το παράκανες.

Πρόσεξε την επαφή με τα μάτια - Θέλει μέτρο: το πολύ ή το λίγο ξενίζει...

Λένε πως η βλεμματική επαφή έχει σημασία κι είναι αναγκαία αλλά υπάρχει μια λεπτή ισορροπία. Η απουσία βλεματικής επαφής, όπως επίσης και οι υπερβολές εμποδίζουν την επικοινωνία. Σκέψου κάποιον να σε κοιτάζει επίμονα την ώρα που του μιλάς ή να μην σε βλέπει καν. Και τις δύο περιπτώσεις θα αισθανθείς αμηχανια, σωστά;

Αποσπάται η προσοχή σου;

Περνάει κάποιος από δίπλα σου κι αρχίζεις να τον παρατηρείς και να τον σκανάρεις από πάνω έως κάτω; Η κίνηση αυτή από μόνη της σε έχει κάνει να χάσεις το παιχνίδι της νέας γνωριμίας. Ο συνομιλητής σου θα πιστέψει πως του μιλάς από καθαρή αγγαρεία.

Πώς στέκεσαι;

Η μητέρα σου έλεγε πάντα βνα στέκεσαι με τον κορμό σε ίσια στάση, να δειχνεις κορμοστασιά; Πόσο δίκιο είχε! Η συμβουλή αυτή έχει εφαρμογή παντού, ειδικά όταν μιλάμε για σχέσεις και την εντύπωση που δίνεις. Αν καμπουριάζεις δίνεις την εντύπωση πως βαριέσαι και δεν προσέχεις, σαν να λες διακριτικά πως δεν ενδιαφέρεσαι γι΄αυτή τη φιλία. Η καμπούρα, άλλωστε, δείχνει χαμηλή αυτοεκτίμηση κι αν δεν είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου δε θα καταφέρεις ποτέ να έχεις μια ιεορροπημένη φιλία.

Αφήνεις προσωπικό χώρο;

Υπάρχει μια κοκκινη γραμμή που αν την ξεπεράσεις ο άλλος θα νιώσει πως εισβάλεις στον προσωπικό του χώρο οπότε προσοχή. Η σωστή απόσταση ασφαλείας είναι περίπου στο μισό μέτρο.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα