Χωρίς φίλους μετά το χωρισμό;

25.04.2016
Είναι ένα από τα πιο οδυνηρά μετά το χωρισμό: οι φίλοι απομακρύνονται ή απλούστατα διαλέγουν πλευρά!

Είναι σύνηθες σε ένα χωρισμό ή ακόμη χειρότερα διαζύγιο, οι κοντινοί φίλοι του ζευγαριού να μη γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν και πώς να κρατήσουν ισορροπίες κι εκ των πραγμάτων επιλέγουν πλευρά, που ίσως να είναι η δική σου, ίσως όμως και του πρωην συντρόφου/συζύγου. Από την άλλη υπάρχουν κι αυτοί που δεν μπορούν να μπουν στη θέση σου και να κατανοήσουν πόσο δύσκολα περνάς. Ο πόνος σου τους φαίνεται παράλογος, η κλάψα σου μη υποφερτή κι εν τέλει σε βάζουν στο περιθώριο.

Μερικά tips για να ελέγξεις την κατάσταση

Μήπως απομακρύνθηκες από παλιούς φίλους;

Μήπως μετά το γάμο σου ή στα μέλια της σχέσης απομάκρυνες από δίπλα σου παλιούς αδελφικούς φίλους; Μήπως να προσπαθήσεις ν΄ανακτήσεις επαφή (εννοείται με την απαραίτητη συγγνώμη);

Μίλησες ανοιχτά για τα συναισθήματά σου;

Αν κάποιοι φίλοι απομακρύνθηκαν μετά το διαζύγιο μίλησέ τους ανοιχτά για το πώς νιώθεις για την απουσία τους. Μερικές φορές οι άνθρωποι δε ξέρουν πως να συμπεριφερθούν, χρειάζονται βοήθεια.

Ψάξε για φίλους, αντί για σύντροφο σε πρώτη φάση

Είναι σύνηθες μετά από ένα χωρισμό οι φίλοι και οι συγγενείς να σου γνωρίζουν νέους υποψήφιους. Δώσε τους να καταλάβουν πως αντί για νέο σύντροφο, πρώτα έχεις ανάγκη από νέους φίλους κι όλα θα ακολουθήσουν.

Μην παραμελείς τους φίλους εξαιτίας εργασιομανίας

Είναι σύνηθες μετά από έναν οδυνηρό χωρισμό να το ρίχνουμε στη δουλειά και να δημιουργούμε ολοένα και περισσότερες υποχρεώσεις, δραστηριότητες κτλ για να γεμίζει η ημέρα μας. Σε ένα βαθμό είναι σωστή κίνηση αλλά όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, χρειάζεται μέτρο. Μην βγάζεις λοιπόν τους φίλους έξω από την καθημερινότητά σου.

Ζήτα τους βοήθεια

Οι φίλοι δεν είναι μόνο για δείπνα και εξόδους. Μίλα μαζί τους και ζήτα τηξ βοήθειά τους ή τη συντροφιά τους για να κάνετε ακόμη και δουλειές! Φώναξε μια φίλη να μαγειρέψετε ή να πάτε για ψώνια. Η καθημερινότητα βοηθάει να λιώσει ο πάγος και η αμηχανία που συνοδεύει έναν χωρισμό. Κι εσύ πρέπει να προσαρμοστείς ξανά στο να είσαι single!