7 βασικές διαφορές αληθινού & ψεύτικου φίλου

06.05.2015
Όλοι θέλουμε να έχουμε φίλους αλλά το ζητούμενο (και το πιο δύσκολο) είναι να έχουμε αληθινούς φίλους. Πώς μπορείς όμως να ξεχωρίσεις μια ψεύτικη από μια αληθινή φιλία;

Το ζήτημα το έχουμε κατά καιρούς αναλύσει. Η αλήθεια είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις η διάκριση είναι εξαιρετικά δύσκολη - αφού οι φίλοι- φίδια συχνά κρύβονται ή αλλάζουν δέρμα σαν χαμελαίοντες - ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά σημεία που τους κάνουν να ξεχωρίζουν.

Μάθε τις 7 διαφορές αληθινών και ψεύτικων φίλων και ρίξε τους δεύτερους στο πυρ το εξώτερον.

%PHOTO1%

Ο αληθινός φίλος...

1.Σε υποστηρίζει

Μια από τις πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ πραγματικών και ψεύτικων φίλων είναι το γεγονός πως ο αληθινός φίλος θα σε υποστηρίξει σε κάθε σου κίνηση κι απόφαση. Θα ενθαρρύνει κάθε σου προσπάθεια, ακόμη κι αν δεν συμφωνεί με τις επιλογές σου θα είναι δίπλα σοτυ να σε στηρίζει στα καλά και στα άσχημα. Αν δε το κάνει, απλά δεν αξίζει να μείνει στη ζωή σου.

2. Σε αγαπά και στο δείχνει

Ένας πραγματικός φίλος θα σε αγαπήσει και θα σε αποδεχτεί όπως ακριβώς είσαι, με τα ελαττώματα και τις αρετές σου. Ξέρει πως δεν είσαι τέλεια κι έχει επίγνωση του ότι παρεξηγήσεις υπάρχουν αλλά λύνονται με καλή διάθεση.

%PHOTO1%

3. Θα σε προφυλλάσει

Ένας αληθινός φίλος πάντα φυλλάει τα νώτα σου, ακόμη κι αν έχει εκνευριστεί μαζί σου. Δε θα αποκαλύψει τα πιο ένοχα μυστικά σου σε μια έκρηξη θυμού, ούτε θα σε μειώσει. Θα σταθεί δίπλα σου σε κάθε πρόβλημα, ουσιαστικό ή ανούσιο και θα σου προσφέρει έναν ώμο για να κλάψεις αν τον χρειαστείς.

4. Κρατάει επαφή

Αν θέλεις να ξεχωρίσεις το σωστό κι αληθινό φίλο από τον fake, υπάρχει ένα αλάνθαστο κριτήριο. Παρατήρησε το πόσο συχνά μιλάς μαζί του. Οι ψεύτικοι φίλοι θα επικοινωνήσουν μαζί σου μόνο αν χρειάζονται κάτι από εσένα κι όχι επειδή θέλουν να μάθουν νέα σου ή να βρεθείτε.

%PHOTO1%

5. Δεν αποκαλύπτει τα μυστικά σου

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε: φίλος/φίλη που δεν μπορεί να κρατήσει μυστικό δε χρειάζεται να υπάρχει στη ζωή σου. Ακόμη κι αν διαφωνεί με τις επιλογές σου οφείλει να σταθεί δίπλα σου και να σε στηρίξει κι όχι να σε κρίνει και να διαλλαλεί τα λάθη σου δεξιά - αριστερά.

6. Ο καλός φίλος δε κουτσομπολεύε: Κανόνας

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις τον σωστό φίλο είναι κι αυτό: ο σωστός φίλος ποτέ δεν κουτσομπολεύει. Μπορείς να τον εμπιστευτείς, δεν μιλάει πίσω από την πλάτη σου και δε διαδίδει φήμες. Από την άλλη υπάρχουν κι οι φίλοι αυτοί - γεμάτοι ανασφάλεια - που προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να σε ντροπιάσουν, να σε υποβιβάσουν και να σε φέρουν σε δύσκολη θέση.

%PHOTO1%

7. Ο σωστός φίλος βρίσκει χρόνο για εσένα

Ένας σωστός φίλος πάντα βρίσκει χρόνο για εσένα, όσο κουρασμένος ή πολυάσχολος κι αν είναι. Ακόμη κι αν ο ελεύθερος χρόνος του είναι περιορισμένος, θα προσπαθήσει να σε δει έστω για μια ωρίτσα. Θα σε καλέσει στο σπίτι να φάτε μαζί ή να πιείτε ένα γρήγορο καφεδάκι για να πείτε τα νέα σας.

Συμπέρασμα: Οι πραγματικοί φίλοι ενθαρρύνουν, δέχονται και συμπορεύονται. Σε κάνουν να γελάς αλλά και συμπάσχουν μαζί σου σε κάθε πρόβλημα.

Έχεις να προσθέσεις κάτι; Θέλουμε τη γνώμη σου. Γράψε τη με σχόλιο κάτω από τη δημοσίευση.