Μάχες που κάτι σου θυμίζουν

14.07.2014
Οι μάχες που έχεις δώσει με τις φίλες είναι πολλές. Συγκεντρώσαμε τους πιο συχνούς λόγους τσακωμού. Διάβασέ τους και πες μας τη γνώμη σου: ποιά είναι η πιο συχνή αιτία καβγά με φίλους;

Με τις κολλητούλες δεν έχεις μόνο ευχάριστες στιγμές αλλά και πολλούς καβγάδες! Είναι κάτι ανάλογο με την αδελφική σχέση όπου τα δύο αδέλφια μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν. Τσέκαρε τους πιο συχνούς λόγους που οδηγούν δύο κολλητέ σε καβγά!

1. "Με εγκαταλείπεις"

Πήγες μόνη σου στο εμπορικό κέντρο; Προτίμησες να πιείς καφέ με τη νέα συνάδελφο; Πρόλαβες να εκμυστηρευτείς μυστικό πρώτα σε κάποιον άλλο; Ουέ κι αλοίμονο... Η κολλητούλα ίσως νιώσει να την παραμελείς και βγάλει θυμό που οδηγήσει σε καβγά. Και φυσικά αυτό ισχύει και τούμπαλιν. Σκέψου και θυμήσου περιστατικά που εσύ ένιωσες παραγκωνισμένη και πώς αντέδρασες.

2. "Σε τσάκωσα"

Έχει συμβεί στις περισσότερες! Γράφεις sms και το στέλνεις σε λάθος παραλήπτη... Κι αν μιλάς γι΄αυτόν; Καταστροφή. Από την άλλη, πόσες φορές είπες ένα αθώο ψεματάκι για να ακυρώσεις το ραντεβού με μια φίλη και τελικά βρεθήκατε την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο; Φοτρτούνα στον ορίζοντα…

3. "Μην πίνεις άλλο"

Μπορεί οι προθέσεις σου να ήταν οι καλύτερες αλλά αν προσπαθήσεις να πάρεις το ποτό από μια μεθυσμένη φίλη, το πιθανότερο είναι να σε κατσαδιάσει. Θα ισχυρίζεται πως είναι καλά και διόλου ζαλισμένη κι ας παραπατά...

4. "Μου κατέστρεψες το ρούχο"

Δανείστηκες μπλούζα ή φόρεμα της κολλητής και της το επέστρεψες με μια στάμπα από κόκκινο κρασί που παρά το πλύσιμο δε βγήκε; Καταλαβαίνεις πως ο καβγάς πλησιάζει, ειδικά αν πρόκειται για ρούχο της αγαπημένο.

5. "Εγώ το είδα πρώτη"

Ζωώδη ένστικτα βγαίνουν στην επιφάνεια όταν πρόκειται για... μόδα! Δεν έχει σημασία αν είναι η κολλητή, θα παλέψεις μέχρι τελικής πτώσης για να αποκτήσεις πρώτη το σούπερ φόρεμα που σταμπάρατε κι οι δύο.

6. "Είσαι όλη την ώρα με τη σχέση σου"

Είναι κι αυτός ένας από τους πιο συχνούς καβγάδες με τις κολλητές. Στην αρχή μιας σχέσης, παραγκωνίζουμε φίλους και κολλητούς για να περνάμε περισσότερο χρόνο σαν ζευγάρι. Κάτι τέτοιο πολλάκις δημιουργεί προβλήματα κι αν η κολλητή είναι μόνη σαν το λεμόνι, ξεκινά τα παράπονα.

7. «Πάρε μέρος»

Δύο από τις κολλητές σου ήρθαν στα μαχαίρια κι εσύ καλείσαι να πάρεις ανοιχτά το μέρος κάποιας; Δύσκολα θα αποφύγεις τη μάχη και τον καβγά…

8. "Θέλω το χώρο μου"

Περνώντας πολύ χρόνο με έναν άνθρωπο, κάποια στιγμή αρχίζεις και ζητάς το χώρο σου. Αν η άλλη πλευρά δεν έχει την ίδια ανάγκη, η κίνηση σου να απομακρυνθείς για ένα διάστημα θα οδηγήσει σε διένεξη.

9. "Ναι έχω περίοδο"

Τσακωμός δίχως λόγο κι αιτία; Μήπως οι ορμόνες έχουν χτυπήσει κόκκινο; Δεν είναι μόνο ο σύντροφος, τα αδέλφια και οι γονείς που την… «πληρώνουν» τις δύσκολες ημέρες του μήνα αλλά και οι κολλητές.

10. "Είσαι εγωίστρια"

Αν είσαι όντως εγωίστρια, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Δε θα το παραδεχτείς κι ο καβγάς θα ξεκινήσει. Να θυμάσαι, βέβαια, πως στις ερωτικές σχέσεις και στις φιλίες δεν έχουν θέση οι εγωισμοί.

11. "Μου χρωστάς, δε σου χρωστάω"

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, για τα λεφτά δε μ΄αγαπάς… Λένε πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Τα χρήματα και οι οικονομικές εκκρεμότητες μπορούν να σπείρουν τη διχόνοια. Ποιος πληρώνει τα ταξί; Ποιος δίνει tip στο σερβιτόρο; Αν η ζυγαριά γέρνει συνεχώς προς τη μια πλευρά, σύντομα θα υπάρξει πρόβλημα στη σχέση, ειδικά αν στο πλάνο μπουν και «δανεικά κι αγύριστα».

12. "Μου έκλεψες τη φίλη"

Μπορεί η συνάδελφος ή παλιά συμμαθήτρια της κολλητής να είναι αδελφή ψυχή σου και να ταιριάζετε σε πολλά, όμως αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Μια κολλητή που νιώθει να «απειλείται» και να χάνει έδαφος μπορεί να γίνει ταύρος μαινόμενος.

13. "Σου λέω τη σκληρή αλήθεια"

Οι πραγματικοί φίλοι μιλούν ανοιχτά και λένε πράγματα σκληρά που ίσως ο άλλος δύσκολα δέχεται. Δέξου τις αντιδράσεις της και σκέψου πως αργότερα θα σε ευγνωμονεί. Αντίθετα, αν μια αδελφική φίλη σου μιλήσει ανοιχτά, αντί να την πάρεις από τα μούτρα επεξεργάσου κατά πόσο έχουν βάσει τα λεγόμενα της.

14. "Μη μου μιλάς είχα άσχημη ημέρα"

Τα πήρες με το αφεντικό, τσακώθηκες με μια συνάδελφο ή είχες πολύ δουλειά και ξέσπασες τα νεύρα σου στην κολλητή. Αν είσαι στην τσίτα, απόφυγε κοινωνικές συναναστροφές μέχρι να ηρεμήσεις. Δε σου φταίει η κολλητή. Κι αυτό, φυσικά, ισχύει και τούμπαλιν. Μη δίνεις σημασία στα νεύρα της κολλητής αν ξέρεις πως η ημέρα της ήταν εφιαλτική. Αν δώσετε συνέχεια, η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.

15. "Με έστησες"

Το ακαδημαικό δεκάλεπτο καθυστέρησης δικαιολογείται στον καθένα, τι γίνεται όμως αν η κολλητή σε στήσει (ή την στήσεις) για περισσότερη από μισή ώρα; Δύσκολα διαχειρίζεται κανείς την κατάσταση με ηρεμία.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα